Τούρκος απόστρατος: Οι ΗΠΑ μάς εμποδίζουν για χερσαία επιχείρηση στη Θράκη



Επικίνδυνη ρητορική από Τούρκους στρατιωτικούς – Ο Ερντογάν Καρακούς υποστηρίζει ότι η Ελλάδα παραβιάζει τη Συνθήκη της Λωζάνης με την στρατικοποίηση νησιών ενώ παράλληλα δηλώνει με θράσος ότι η Τουρκία θα ήθελε «ελεύθερο πεδίο» για εισβολή από τον Έβρο.

Στην παράλογη απαίτηση της αποστρατιωτικοποίησης νησιών του Αιγαίου επιμένουν οι Τούρκοι, με «αυλικούς» του Ταγίπ Ερντογάν να κάνουν λόγο σε τηλεοπτικές εκπομπές για παραβίαση της Συνθήκης της Λωζάνης.

Οι Τούρκοι φαίνεται πως «ζορίζονται» και για τις αμερικανικές ενέργειες στην Ελλάδα και δεν διστάζουν να πουν απροκάλυπτα πως η δημιουργία βάσης στην Αλεξανδρούπολη είναι κατά παράβαση της Συνθήκης της Λωζάνης.

Ο Τούρκος αναλυτής και απόστρατος της Αεροπορίας, Ερντογάν Καρακούς, μιλώντας στον τουρκικό τηλεοπτικό σταθμό CNNturk, υποστήριξε πως «η στήριξη της Ελλάδας από τη Δύση συνεχίζεται και η Ελλάδα παραβιάζει τις Συνθήκες. Η πλέον απλή περίπτωση είναι αυτή στο νησί Λήμνος, το οποίο σύμφωνα με τη συνθήκη του Μοντρέ που έχει υπογράψει, πρέπει να είναι απόλυτα αφοπλισμένη».

Αντί γι’ αυτό όμως, σύμφωνα με τον κ. Καρακούς, «οι Έλληνες εκεί έχτισαν ένα μεγάλο αεροδρόμιο. Και γενικά τα αεροσκάφη τα οποία έρχονται αντιμέτωπα με τα δικά μας, απογειώνονται από αυτό το αεροδρόμιο. Δηλαδή οι περισσότερες παραβιάσεις γίνονται στον εναέριο χώρο».

Η προπαγάνδα του Τούρκου αναλυτή είναι αδιανόητη, ανιστόρητη και επικίνδυνη, με τον ίδιο να αναφέρει πως στη Μυτιλήνη έχει μία Μεραρχία, στη Σάμο έχει ένα Σύνταγμα και στη Ρόδο έχει ένα Σύνταγμα, τη στιγμή που όλα αυτά τα νησιά – σύμφωνα με τον ίδιο – θα έπρεπε να είναι αποστρατιωτικοποιημένα.

Ο Καρακούς μάλιστα αναφέρθηκε και στην Αλεξανδρούπολη, σημειώνοντας με απίστευτο θράσος πως η βάση που έχουν δημιουργήσει εκεί οι ΗΠΑ, λειτουργεί ως ανάχωμα στις χερσαίες δυνάμεις της Τουρκίας. «Το πιστεύω ιδιαίτερα για την Αλεξανδρούπολη, η σύσταση εκεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες βάσης είναι με τρόπο που να κόβει την πορεία των χερσαίων δυνάμεών μας ώστε να μην μπορέσουμε να κάνουμε χερσαία επιχείρηση. Τόσο το λιμάνι, όσο και το αεροδρόμιο και ακολούθως και η περιοχή του πεδίου βολής, συνιστούν παρεμπόδιση για τη χερσαία μας επιχείρηση», αναφέρει.

«Έλεγαν παλιότερα πως είναι ενάντια στη Ρωσία. Αφού είναι λοιπόν για τη Ρωσία όλα αυτά τα άρματα και οι δυνάμεις που έφτασαν εκεί, τι έκαναν σχετικά με την Ουκρανία; Πήγε μήπως κανένα άρμα από εκείνα στην Ουκρανία; Όχι. Αυτά γίνονται μόνο για την Τουρκία», ανέφερε.