Λόγω μεγάλης διάρκειας του πολέμου στην Ουκρανία αναβαθμίζεται η Αλεξανδρούπολη



Λόγω μεγάλης διάρκειας του πολέμου στην Ουκρανία η Αλεξανδρούπολη μετατρέπεται ταχύτατα σε Σούδα του Βορρά

ΝΑΤΟ και Ελλάδα σε διαπραγματεύσεις για επέκταση του αγωγού καυσίμων των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων προς Αλεξανδρούπολη.

Σύμφωνα με τον μειονοτικό τύπο της Δυτικής Θράκης σε πρώτο στάδιο και πρωτίστως το ΝΑΤΟ, έθεσε σε ημερήσια διάταξη το έργο της επέκτασης του αγωγού καυσίμων των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, που υπάρχει στην περιοχή του αεροδρομίου Καβάλας στην Χρυσούπολη, προς το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και στο αεροδρόμιο, και  για αυτό ξεκίνησε διαπραγματεύσεις με την ελληνική πλευρά.
 
Ο αγωγός, ο οποίος παρέχει μεταφορά καυσίμων για λογαριασμό των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων, ξεκινά από την περιοχή των διυλιστηρίων Ελευσίνας, συνδέεται με τα διυλιστήρια Ασπρόπυργου και Θεσσαλονίκης και καταλήγει στο αεροδρόμιο της Χρυσούπολης στην Καβάλα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νέος αγωγός καυσίμων έχει στόχο να επεκταθεί και στην Αλεξανδρούπολη, για να εξυπηρετεί τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ και τους Αμερικανούς”, αναφέρει το δημοσίευμα.

Το ίδιο αναφέρει ότι οι συνομιλίες μεταξύ ελληνικής, αμερικανικής και ΝΑΤΟ, για την περαιτέρω ανάπτυξη του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης επιταχύνθηκαν.

Η διάρκεια του πολέμου στην Ουκρανία έχει αναδείξει το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης ως το σημαντικότερο κέντρο μεταφοράς και ανάπτυξης ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων προς την Α.Ευρώπη.

Για το λόγο αυτό ήρθε στο προσκήνιο η ανάπτυξη του λιμανιού και του αεροδρομίου της Αλεξανδρούπολης.

Η περιοχή αυτή του λιμένα της Αλεξανδρούπολης, ονομάζεται πλέον ως «η Σούδα του Βορρά» από τη στρατιωτική βάση στην Σούδα της Κρήτης”, καταλήγει το ίδιο.

Τίποτα λοιπόν δεν είναι τυχαίο, ειδικά μετά την ανακοίνωση της ενεργοποιήσεως της δύναμης ταχείας επεμβάσεως ( NRF) του ΝΑΤΟ, των δηλώσεων του ΓΓ της συμμαχίας, ενώ παράλληλα έχουμε ενεργοποίηση τεθωρακισμένων ταξιαρχιών των ΗΠΑ στην ΕΕ, με υλικό από τις ΗΠΑ.

Η 405η Ταξιαρχία Υποστήριξης Πεδίου Στρατού ενεργοποίησε πλήρως τις τοποθεσίες Army Prepositioned Stock-2, έχοντας ως κύρια αποστολή να εξοπλίσει μια ολόκληρη ομάδα μάχης τεθωρακισμένων ταξιαρχιών που αναπτύσσεται στην Ευρώπη από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η αμερικανική ταξιαρχία είναι επιφορτισμένη με την υποστήριξη της Ομάδας Μάχης 1ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας, της 3ης Μεραρχίας Πεζικού στη Γερμανία, με υλικό από το Fort Stewart της Τζώρτζια, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο άμυνας.

Υπό την καθοδήγηση του ανώτατου διοικητή, η Ευρωπαϊκή Διοίκηση των ΗΠΑ, και στρατός των ΗΠΑ σε Ευρώπη και Αφρική, μετακινεί εξοπλισμό και οχήματα.

Η δημιουργία  μιας ομάδας μάχης τεθωρακισμένων ταξιαρχιών συν και άλλων μονάδων είναι αυτή τη στιγμή στη διαδικασία μετακίνησης στην περιοχή εκπαίδευσης Grafenwoehr στη Γερμανία.

Με λίγα λόγια αναμένουμε την μετακίνηση και άλλων αμερικανικών δυνάμεων από την Αφρική στην ΕΕ, μέσω  πιθανότατα της Αλεξανδρούπολης, αφού οι ΗΠΑ λαμβάνουν πλέον ξεκάθαρα στρατιωτικά μέτρα στην ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.