Φωτιά στο Αιγαίο: Ενεργοποιήθηκαν όλα τα αντιαεροπορικά συστήματα στα νησιά-Αναπτύχθηκαν στις θέσεις που προβλέπεται από τα σχέδιαΕνεργοποιείται η αντιαεροπορική άμυνα στα νησιά του Αιγαίου μετά την τουρκική προκλητικότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από στρατιωτικές πηγές, τα αντιαεροπορικά συστήματα που βρίσκονται στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου βγήκαν από τα στρατόπεδα και αναπτύχθηκαν στις θέσεις που προβλέπεται από τα σχέδια. 

Σε πλήρη ετοιμότητα για κάθε ενδεχόμενο βρίσκεται η Αθήνα, απαντώντας στην τουρκική προκλητικότητα σε όλα τα πεδία.

Έτσι, μετά τις υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών πάνω από τα ελληνικά νησιά της Δωδεκανήσου, σύμφωνα με πληροφορίες από στρατιωτικές πηγές, τα αντιαεροπορικά συστήματα που βρίσκονται στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου βγήκαν από τα στρατόπεδα και αναπτύχθηκαν στις θέσεις που προβλέπεται από τα σχέδια. 

Αν απαιτηθεί και εφ' όσον η τουρκική προκλητικότητα επαναληφθεί με νέες υπερπτήσεις πάνω από κατοικημένα ελληνικά νησιά όπως η Ρόδος, η Σάμος, η Κως, η Λέρος, η Κάρπαθος και η Κάλυμνος, δεν θα πρέπει να αποκλείεται το ενδεχόμενο η ελληνική αντιαεροπορική άμυνα στα νησιά να εγκλωβίσει τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη.