Μουντζουρούλιας στο Focus FM: ”Χρειάζεται επιφυλακή-Επικίνδυνες οι νέες δηλώσεις του Πακιστανού Πρωθυπουργού”



Συνέντευξη στο Focus FM και στον έγκριτο δημοσιογράφο Στέφανο Δαμιανίδη παραχώρησε ο γεωπολιτικός αναλυτής και Διευθυντής του Directus.gr Ανδρέας Μουντζουρούλιας.

Ο Διευθυντής του Directus.gr μίλησε για την κρίση που λαμβάνει χώρα στο Πακιστάν, ενώ στάθηκε στην τοποθέτηση του νέου Πακιστανού Πρωθυπουργού.

Αναλυτικά τι ανέφερε:

”Ο Σαρίφ τόνισε τη σημασία της ύπαρξης καλών σχέσεων με τη Σαουδική Αραβία, την Τουρκία, τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Αγγλία και το Ιράν και δήλωσε ότι οι σχέσεις με τις ΗΠΑ θα πρέπει να ενισχυθούν στη βάση της ισότητας.

Μάλιστα ανέφερε ότι «Τουρκία και Πακιστάν έχουν στενούς δεσμούς, ότι είναι ένα», ο Σαρίφ είπε ότι η Άγκυρα στέκεται πάντα στο Ισλαμαμπάντ.

Τονίζοντας ότι η Τουρκία έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο υπό την ηγεσία του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Σαρίφ είπε, “Στο ζήτημα του Κασμίρ, η Τουρκία ήταν πάντα στο πλευρό του Πακιστάν και στον λαό του Κασμίρ.””

”Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, διότι η συμμαχία Πακιστάν-Τουρκίας είναι επικίνδυνη για τα εθνικά συμφέροντα.”

Για τις ανακοινώσεις του Κ. Μητσοτάκη:

”Για το Αιγαίο δεν υπήρχε καμία ανακοίνωση και αυτό προβληματίζει! Γιατί; Διότι υπάρχει το γνωστό casus belli της Τουρκίας! Φοβάται η Αθήνα να κάνει έρευνες στο Αιγαίο; Υπάρχει κάποια άλλη συμφωνία;”

Ακούστε το ηχητικό: