Ουκρανία: Ρωσικό άρμα μάχης T-72B3 πήγε «για κολύμπι» στο ποτάμι – Νεκρό το πλήρωμα



Οι ουκρανικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης ανέσυραν ένα βυθισμένο ρωσικό άρμα μάχης τύπου T-72B3 από ποταμό στην ανατολική Ουκρανία.

Ένα ρωσικό άρμα μάχης T-72B3 βυθίστηκε στον ποταμό στην περιοχή Sumy πιθανόν στηην αρχή της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Τρία μέλη του πληρώματος δεν κατάφεραν να δραπετεύσουν μέσα από το τεθωρακισμένο και πνίγηκαν μέσα σε αυτό όταν βυθίστηκε.

«Ένα μήνα μετά, τα πτώματα τους ανασύρθηκαν από την υπηρεσία έκτακτης ανάγκης της Ουκρανίας», ανέφερε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο αμυντικός δημοσιογράφος του The Kyiv Independent, Illia Ponomarenko.

Η ανάρτηση του δημοσιογράφου, η οποία περιλαμβάνει μια εικόνα ενός «βυθισμένου» T-72B3, δείχνει το νεκρό πλήρωμα του τανκ που πέρασε από μια εύθραυστη γέφυρα και έπεσε στο ποτάμι. Αξίζει να σημειωθεί ότι, πιθανότατα οι Ρώσοι στρατιώτες εγκατέλειψαν τους συμπολεμιστές τους, οι οποίοι πνίγηκαν κάτω από το νερό.

Το NATO έχει υπολογίσει τον αριθμό των Ρώσων στρατιωτών που σκοτώθηκαν στην Ουκρανία από την έναρξη της εισβολής μεταξύ 7.000 και 15.000. Αυτή η εκτίμηση ισοδυναμεί περίπου με τον αριθμό των Σοβιετικών στρατιωτών που σκοτώθηκαν σε πάνω από μια δεκαετία μαχών στο Αφγανιστάν.

Από την άλλη πλευρά, η Ουκρανία υποστηρίζει ότι οι ρωσικές απώλειες στρατιωτών ξεπερνούν τις 17 χιλιάδες, ενώ η Ρωσία πριν μερικές μέρες ανακοίνωσε ότι έχει χάσει λίγο παραπάνω από χίλιους στρατιώτες σε αυτό που αποκαλεί «ειδική στρατιωτική επιχείρηση».

Δείτε την ανάρτηση με τις φωτογραφίες από το βυθισμένο τανκ (ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ):


Με πληροφορίες από: Defence Blog