Προαναγγελία κρίσης από τους Τούρκους: ”Ετοιμάζουμε έρευνες στην Α. Μεσόγειο το καλοκαίρι” – Έρχονται ”καυτοί” μήνες!



Προαναγγελία κρίσης από την Τουρκία. Αυτό είναι το μήνυμα που περνάνε τα Ερντογανικά ΜΜΕ, με το καλοκαίρι που έρχεται να είναι ”καυτό”!

”Η Τουρκία διαθέτει πλέον επίσημα στόλο τεσσάρων πλοίων γεωτρήσεων καθώς το πιο πρόσφατο και πιο προηγμένο από τα πλοία έφτασε στον προορισμό του την Πέμπτη, μια προσθήκη που έρχεται πριν από τις νέες έρευνες υδρογονανθράκων που προγραμματίζονται στην Ανατολική Μεσόγειο τους επόμενους μήνες”, αναφέρουν οι Τούρκοι!

Έχοντας αναχωρήσει από το λιμάνι Okpo στη Νότια Κορέα στις 7 Μαρτίου, το πλοίο ολοκλήρωσε το δίμηνο ταξίδι του και έφτασε στον προορισμό του στο λιμάνι Taşucu στη νότια επαρχία της Μερσίνας την Πέμπτη, ανέφερε στο Twitter το υπουργείο Ενέργειας και Φυσικών Πόρων.

Το πλοίο που ονομάζεται «Cobalt Explorer», θα μετονομαστεί και θα υποβληθεί σε διαδικασία βαφής και άλλους ελέγχους κατά τη διάρκεια της δίμηνης παραμονής του στη μεσογειακή επαρχία, καθώς προετοιμάζεται για την παρθενική του εξερεύνηση υδρογονανθράκων.

Εξοπλισμένο με προηγμένη τεχνολογία και ικανό να λειτουργεί σε σκληρές θαλάσσιες συνθήκες, ακόμη και σε δεξαμενές υψηλής πίεσης, το γεωτρύπανο αναμένεται να ξεκινήσει τις δραστηριότητές του αυτό το καλοκαίρι σε μια εργασία γεώτρησης στην Ανατολική Μεσόγειο.

Διαχειριζόμενο από την κρατική εταιρεία ενέργειας Turkish Petroleum Corporation (TPAO), το πλοίο μπορεί να λειτουργεί σε μέγιστο βάθος 3.665 μέτρων (12.024 πόδια).

Το σκάφος μήκους 238 μέτρων και πλάτους 42 μέτρων ζυγίζει 68.000 μεικτούς τόνους και έχει μέγιστο βάθος γεώτρησης 12.200 μέτρα. Έχει ύψος πύργου 104 μέτρα και πλήρωμα 200 ατόμων.

Μέρος της εθνικής πολιτικής για την προώθηση της τεχνολογίας και τη χρήση τοπικού εξοπλισμού για ενεργειακά έργα, η αγορά ενισχύει την πρόθεση της Τουρκίας να επιταχύνει τις δραστηριότητες εξερεύνησης υδρογονανθράκων.

Το γεωτρύπανο Yavuz απέπλευσε τον περασμένο μήνα για την πρώτη του επιχείρηση στο φημισμένο πηγάδι Türkali-2 στη Μαύρη Θάλασσα, ενώ το πρώτο πλοίο Fatih τον Φεβρουάριο ξεκίνησε τη γεώτρηση του τρίτου ερευνητικού του φρεατίου στο κοίτασμα φυσικού αερίου Sakarya.

Εκτός από τη Μαύρη Θάλασσα, η Τουρκία πραγματοποιεί ερευνητικές δραστηριότητες και στη Μεσόγειο Θάλασσα. Διαθέτει επίσης δύο πλοία σεισμικής έρευνας, τα Oruç Reis και Barbaros Hayrettin Paşa.

Βρίσκεται περίπου 150 χιλιόμετρα (93 μίλια) από τις ακτές της Τουρκίας στη Μαύρη Θάλασσα, το κοίτασμα φυσικού αερίου Sakarya είναι το σπίτι της μεγαλύτερης ανακάλυψης φυσικού αερίου στη χώρα. Ο Φατίχ έχει ανακαλύψει εκεί 540 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα (bcm) αερίου από τον Αύγουστο του 2020.

Το μέγεθος της ανακάλυψης λέγεται ότι είναι αρκετό για να καλύψει τη ζήτηση των νοικοκυριών για 30 χρόνια. Η Άγκυρα σκοπεύει να ξεκινήσει την άντληση φυσικού αερίου από το πεδίο στο κύριο δίκτυο της το 2023, με τη σταθερή παραγωγή οροπεδίου να ξεκινά το 2027 ή το 2028.

Ο υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Fatih Dönmez τον περασμένο μήνα είπε ότι η διαδικασία παράδοσης των σωλήνων βαθέων υδάτων στο λιμάνι Filyos στη βόρεια επαρχία Zonguldak της Μαύρης Θάλασσας θα ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούλιο. Οι αγωγοί αναμένεται να ξεκινήσουν τον Ιούλιο ή τον Αύγουστο.”


ΠΗΓΗ:directus.gr