Καλεντερίδης: Ο Ερντογάν έκανε τη μεγαλύτερη πολιτική γκάφα που έχει κάνει αρχηγός κράτους

 

Ο γεωπολιτικός αναλυτής Σάββας Καλεντερίδης, μίλησε στην εκπομπή ΄΄Ενημέρωση και σκέψη'', για το "στρίμωγμα" στο εξοπλιστικό πρόγραμμα της Τουρκίας .
 
Ο κ. Καλεντερίδης είπε αρχικά ότι "Ο Ερντογάν είναι ένας μεγάλος πολιτικός, ακόμα και ο τρόπος με τον οποίο χειρίζεται το θέμα της Σουηδίας και της Νορβηγίας δείχνει τουλάχιστον την απόφαση που έχει πάρει η Τουρκία να υπάρξει ως ένα κανονικό κράτος και να συμμετέχει στους διεθνείς οργανισμούς ΝΑΤΟ, ΟΗΕ και Ευρωπαϊκή Ένωση με όρους Τουρκίας και όχι με όρους της συμμαχίας".

Ο κ. Καλεντερίδης συνέχισε λέγοντας "Αυτό όμως έχει και κόστος, έκανε τη μεγαλύτερη πολιτική γκάφα που θα μπορούσε να κάνει πρωθυπουργός. Δηλαδή πήρε τους S-400 χωρίς να έχει προεξοφλήσει τα αποτελέσματα αυτής του της απόφασης. Ποια είναι τα αποτελέσματα;

Η Τουρκία αποβλήθηκε από το πρόγραμμα των F-35 που ήταν συμπαραγωγός χώρα και όχι μόνον αυτό, δέχθηκε και χτυπήματα και από μια σειρά από άλλες χώρες, αλλά ιδιαίτερα σε σχέση με τις ΗΠΑ, αποκλείστηκε και από την αγορά των F-16. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά για την Τουρκία; Αυτό σημαίνει ότι για τα επόμενα 15-20 χρόνια η Ελλάδα θα είναι η κυρίαρχη στον εναέριο χώρο του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου".

Δείτε το βίντεο που δημοσίευσε το ''Ενημέρωση και σκέψη''