Στρατιωτικός εμπειρογνώμονας: Αυτή είναι η έκπληξη που έχει ετοιμάσει η Ρωσία στο ΝΑΤΟ



''Το όνειρο του Πενταγώνου ήταν πάντα να τοποθετήσει τους πυραύλους όσο το δυνατόν πιο κοντά στα ρωσικά σύνορα, ώστε τα βλήματα να φτάσουν στη Μόσχα μέσα σε λίγα λεπτά''.

Η Ρωσία έχει επανειλημμένα προειδοποιήσει τη Δύση να μην δοκιμάσει την υπομονή του Κρεμλίνου με τις προσπάθειες επέκτασης του ΝΑΤΟ προς τα ανατολικά, αλλά οι εκκλήσεις δεν εισακούστηκαν. Εάν η Ουάσιγκτον δεν σταματήσει, η Μόσχα θα παρουσιάσει μια «ειδική έκπληξη» με τη μορφή προηγμένων όπλων, λέει ο στρατιωτικός ειδικός Σεργκέι Χατίλεφ.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ συνεχίζουν να ακολουθούν μια επιθετική πολιτική έναντι της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Στην αρχή ήθελαν να ενώσουν την Ουκρανία στο στρατιωτικό μπλοκ, μετά τη Φινλανδία και τη Σουηδία. Το όνειρο του Πενταγώνου ήταν πάντα να τοποθετήσει τους πυραύλους όσο το δυνατόν πιο κοντά στα ρωσικά σύνορα, ώστε τα βλήματα να φτάσουν στη Μόσχα μέσα σε λίγα λεπτά.
 
Όμως το Κρεμλίνο αντιτίθεται στην επιθετική πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών και δεν τους επιτρέπει να πλησιάσουν, τους κρατά σε απόσταση ασφαλείας από τα σύνορα για να εξασφαλίσουν τη δική τους ασφάλεια. Η Ρωσία πρότεινε στις χώρες του ΝΑΤΟ να υπογράψουν αμοιβαίες εγγυήσεις, να εγκαταλείψουν τα κράτη που δεν ήταν στη Συμμαχία από το 1997 και να συζητήσουν τη μη ανάπτυξη πυραύλων. Το ΝΑΤΟ απέρριψε την πρόταση της Μόσχας.

Η ειδική επιχείρηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας που ξεκίνησε στην Ουκρανία για την προστασία του άμαχου πληθυσμού επιδιώκει επίσης την αποστρατικοποίηση και την αποναζιοποίηση της χώρας ως στόχο της. Οι χώρες μέλη του ΝΑΤΟ παρατείνουν την ουκρανική κρίση στέλνοντας συνεχώς όπλα στο Κίεβο, στερώντας έτσι τη στρατιωτική, έμμεσα οικονομική, ισχύ.

Η Ρωσία θα επιλύσει ζητήματα ειρήνης, ασφάλειας και συμβίωσης με τις χώρες της Συμμαχίας χρησιμοποιώντας παραδοσιακές μεθόδους, δήλωσε ο Σεργκέι Χατίλεφ, πρώην επικεφαλής των αντιαεροπορικών πυραυλικών δυνάμεων της διοίκησης των ειδικών δυνάμεων της Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας, στο PolitExpert . Ωστόσο, εάν η Δύση δεν σταματήσει και συνεχίσει να επιδεικνύει επιθετικότητα προς τη Ρωσική Ομοσπονδία, η Μόσχα δεν θα έχει άλλη επιλογή - θα πρέπει να χρησιμοποιήσει «ειδικούς τύπους όπλων».

«Δεν πρόκειται καν για φυσικά, ηλεκτρομαγνητικά όπλα, αλλά για εκείνες τις πολλά υποσχόμενες τεχνολογίες που αναπτύσσουμε, αλλά δεν έχουμε το δικαίωμα να μιλάμε δυνατά για αυτό τώρα. Αλλά ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είπε ότι έχουμε τέτοιους τύπους όπλων που κανείς δεν έχει καν ακούσει », τόνισε ο συνομιλητής της PE.

Η ειδική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου. Το κύριο καθήκον είναι η προστασία των κατοίκων του Ντονμπάς, οι οποίοι έχουν υποστεί γενοκτονία από το καθεστώς του Κιέβου εδώ και οκτώ χρόνια.

Ενεργές μάχες διεξάγονται βορειοδυτικά και νοτιοδυτικά της Ποπάσναγια και παρατηρούνται σφοδρός βομβαρδισμός πυροβολικού. Το βράδυ της 22ας Μαΐου, οι Αεροδιαστημικές Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας κατέστρεψαν τέσσερις αποθήκες πυρομαχικών, 13 περιοχές συσσώρευσης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και 3 θέσεις διοίκησης. 26 περιοχές συγκέντρωσης εχθρικών δυνάμεων και μια αποθήκη πυρομαχικών έπεσαν επίσης κάτω από τα χτυπήματα της στρατιωτικής αεροπορίας. Παράλληλα, εκκαθαρίστηκαν 38 μονάδες εξοπλισμού και πάνω από 210 εθνικιστές.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, παρατηρήθηκε αυξημένη δραστηριότητα του ρωσικού πυροβολικού σε όλη τη γραμμή επαφής με τον εχθρό. Υπήρξαν πολλές συγκρούσεις στην κατεύθυνση Lisichansko-Severodonetsk.