Γρίβας: Νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα για τον στρατό ξηράς συζητά το Υπ. Εθνικής άμυνας



''Πρόκειται για μια καλή συμφωνία μιας και από την μία αναβαθμίζει τις δυνατότητες των ενόπλων δυνάμεων και δίνει στην χώρα μας την δυνατότητα να μπει στην παραγωγή οπλικών συστημάτων μεγάλων δυνατοτήτων'', σχολιάζει ο καθηγητής

Σε σοβαρές συζητήσεις βρίσκεται το υπουργείο εθνικής άμυνας για ένα νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα για τον στρατό ξηράς δηλώνει ο καθηγητής γεωστρατηγικής της σχολής Ευελπίδων Κώστας Γρίβας, στο Παραπολιτικά FM, στην εκπομπή ''Ο Εξαρχείων''.

Ο καθηγητής αναφέρεται στις λεπτομέρειες που έχουν έως τώρα διαρρεύσει στον τύπο και κάνει μία πρώτη αξιολόγηση αυτής της συμφωνίας, αν και εφόσον οι πληροφορίες που ακούγονται είναι σωστές. 

Συγκεκριμένα το υπουργείο είναι σε συζητήσεις με δύο μεγάλες Γερμανικές εταιρείες με στόχο τον εκσυγχρονισμό των Leopard Leo-2A4 και την συμπαραγωγή των Γερμανικών αρμάτων Lynx στην χώρα μας. Ο καθηγητής σημειώνει ότι σίγουρα αν τα παραπάνω υλοποιηθούν πρόκειται για μια καλή συμφωνία μιας και από την μία αναβαθμίζει τις δυνατότητες των ενόπλων δυνάμεων και δίνει στην χώρα μας την δυνατότητα να μπει στην παραγωγή οπλικών συστημάτων μεγάλων δυνατοτήτων όπως είναι η οικογένεια των αρμάτων Lynx. 

Δείτε το βίντεο που δημοσίευσε το Μια σταλιά ιστορία και επικαιρότητα