Η Ρωσία χρησιμοποίησε στην Οδησσό πυραύλους που «δεν αναχαιτίζονται»



Ο ρωσικός στρατός χρησιμοποίησε όπλα που δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν στην Ουκρανία. Ο βετεράνος του αμερικανικού στρατού  Μπρεντ Ίστγουντ αναφέρθηκε σε αυτά.

Οι Ρωσικές Αεροδιαστημικές Δυνάμεις εξαπέλυσαν πριν από λίγες ημέρες πλήγματα εναντίον ουκρανικών στόχων στην περιοχή της Οδησσού και πραγματοποιήθηκαν με τη χρήση του υπερηχητικού πυραυλικού συστήματος  Κινζάλ. 
 
Σύμφωνα με τον Ίστγουντ, ο ρωσικός στρατός χρησιμοποίησε ένα ανίκητο όπλο, στο οποίο οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν μπορούσαν να βρουν αντιμετώπιση. Αυτό αναφέρει το δημοσίευμα  του «19fortyfive.com». 

«Το Κινζάλ  είναι τρομακτικό και η άμυνα της Οδησσού δεν μπόρεσε να απαντήσει», έγραψε ο Ίστγουντ.

Ο συντάκτης του 19FortyFive δήλωσε ότι τα «Κινζάλ» μπορούν να εκτοξευθούν από μαχητικά MiG-31K και βομβαρδιστικά Tu-22M. Το τελευταίο ρωσικό πυραυλικό σύστημα είναι ικανό να επιταχύνει σε εξαιρετικά υψηλές ταχύτητες, καθιστώντας ουσιαστικά αδύνατο να το αναχαιτίσουν ακόμη και τα πιο προηγμένα συστήματα αεράμυνας.

Τα «Κινζάλ» έχουν εμβέλεια πάνω από 1.200 μίλια (2.000 km) και είναι ικανά να επιταχύνουν έως και 10 Mach. Πύραυλοι με σχετικά μέτριες διαστάσεις (μήκος 7 m, πλάτος 0,9) φέρουν κεφαλή βάρους έως 500 κιλά. Επιπλέον, το σύστημα μάχης έχει απρόβλεπτη διαδρομή πτήσης, κάνει συνεχώς ελιγμούς, κάτι που, μεταξύ άλλων, καθιστά πολύ δύσκολη την αναχαίτιση.

«Τα όπλα υψηλής ταχύτητας, όπως το Κινζάλ, μπορούν να πετάξουν με ταχύτητες άνω των 10 Mach και να προσαρμόσουν την τροχιά τους καθώς πλησιάζουν τον στόχο», σημείωσε ο Αμερικανός ειδικός.

Ο Μπρεντ Ίστγουντ πιστεύει ότι ο ρωσικός στρατός δεν επέλεξε τυχαία τις εγκαταστάσεις που βρίσκονται στην περιοχή της Οδησσού ως στόχους για το νέο του σύστημα μάχης. Αυτή η περιοχή έχει μεγάλη στρατηγική σημασία και η χρήση υπερηχητικών όπλων θα πρέπει να έχει ψυχολογικό αντίκτυπο στον εχθρό. Αναφέρει, μάλιστα, ότι η Ρωσία ότι έχει την ικανότητα να στοχεύει οποιαδήποτε περιοχή της Ουκρανίας.

PolitRussia