”Έτσουξαν” τους Τούρκους οι δηλώσεις του Α/ΓΕΣ Λαλούση! – ”Έστειλε μήνυμα κατά της Τουρκίας”



Ισχυρό μήνυμα αποτροπής έστειλε από την πρωτεύουσα του Έβρου, ο Αρχηγός ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης.

Πρώτος σταθμός της διήμερης περιοδείας του στην περιοχή των συνόρων, παρευρέθηκε στα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2022, της Αλεξανδρούπολης, όπου κληθείς να κάνει δηλώσεις στα ΜΜΕ, έστειλε ισχυρό μήνυμα αποτροπής.

”Ο Ελληνικός Στρατός, είναι ισχυρότερος από κάθε άλλη φορά και εκπέμπουμε ένα μήνυμα ετοιμότητας και αξιόπιστης αποτροπής. Είμαστε έτοιμοι…”. τόνισε με νόημα.

Αυτές οι δηλώσεις ”έτσουξαν” μειονοτικό ΜΜΕ, το οποίο παίζει το ύπουλο παιγχνίδι της Άγκυρας στη περιοχή και συγκεκριμένα ανέφερε:

”Έστειλαν μήνυμα στην Τουρκία από τελετή στην Αλεξανδρούπολη. Ο ελληνικός στρατός είναι ισχυρότερος από ποτέ και στέλνω μήνυμα ετοιμότητας και αποτροπής. Είμαστε έτοιμοι να προστατεύσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας έναντι κάθε απειλής.”

Μήνυμα στην Τουρκία έστειλαν από την Αλεξανδρούπολη τόσο η πολιτική διοίκηση όσο και ο στρατιωτικός διοικητής. Ενώ η πολιτική πτέρυγα έλεγε «θέλουμε ειρήνη και συνεργασία με τους γείτονές μας», ο Α/ΓΕΣ έστειλε το μήνυμα «Ο ελληνικός στρατός είναι πιο δυνατός και πιο έτοιμος από ποτέ».

Με μαθητική και στρατιωτική παρέλαση γιορτάστηκε η 102η επέτειος από την απελευθέρωση της Αλεξανδρούπολης από τη βουλγαρική κατοχή (14 Μαΐου 1920), παρουσία και παρουσία του Υφυπουργού Εσωτερικών αρμόδιο για Μακεδονία και Θράκη Σταύρο Καλαφάτη. Στην τελετή παραβρέθηκαν επίσης ο Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης και ο Διοικητής του 4ου Σώματος Αντιστράτηγος Ιωάννης Τσιόπλος”, αναφέρει το ΜΜΕ.