Rheinmetall: Αναμένει πολλαπλασιασμό των παραγγελιών για άρματα μάχης



Η Rheinmetall AG, η γερμανική εταιρεία κατασκευής αρμάτων μάχης και πυροβολικού, ανακοίνωσε ότι οι χώρες σε όλο τον κόσμο αυξάνουν τους αμυντικούς τους προϋπολογισμούς εν μέσω του πολέμου στην Ουκρανία, και ότι αναμένει πως οι παραγγελίες θα πολλαπλασιαστούν.

Η εταιρεία αναμένει ότι οι αμυντικές της δραστηριότητες να εμφανίσουν παραγγελίες μέχρι και 31 δισ. ευρώ αυτό το έτος και στο επόμενο, σε σχέση με τα 4,68 δισ. ευρώ στο προηγούμενο έτος.

Αναμένει δε αύξηση πωλήσεων κατά 15%-25% το 2023, και διατήρησε τις εκτιμήσεις για αύξηση των οργανικών πωλήσεων κατά 15%-20% για το έτος.

Οι πιθανές εντολές που προκύπτουν από την απόφαση της Γερμανίας να αυξήσει τις αμυντικές της δαπάνες, θα αρχίσουν να φθάνουν από το δεύτερο εξάμηνο του έτους, τόνισε η Rheinmettal.

Αναμένει δε ότι θα κλείσει παραγγελίες 13,3-17,5 δισ. ευρώ από τη Γερμανία για την περίοδο 2022-2023.

Ο Γερμανός Καγκελάριος Σολτς τον Φεβρουάριο δήλωσε ότι θα επενδύσει 100 δισ. ευρώ σε εξοπλισμούς, ως απάντηση στον πόλεμο της Ουκρανίας.

Συνολικά, αναμένει τα αμυντικά της τμήματα να κλείσουν παραγγελίες 13-15 δισ. ευρώ αυτό το έτος και 14-16 δισ. ευρώ το 2023.

Η εταιρεία τόνισε ότι τα λειτουργικά κέρδη α΄ τριμήνου αυξήθηκαν 10% στα 92 εκατ. ευρώ, ενώ οι πωλήσεις παρέμειναν σταθερές σε ετήσια βάση, στα 1,27 δισ. ευρώ.

Τα προσαρμοσμένα κέρδη και το περιθώριο ήταν υψηλότερα από ό,τι αναμενόταν, ενώ η μονάδα (με υψηλό περιθώριο) όπλων και πυρομαχικών, έκλεισε τριμηνιαίες παραγγελίες 1,15 δισ. ευρώ, έναντι των 228 εκατ. ευρώ, κυρίως χάρη σε μια μεγάλη παραγγελία από την Ουγγαρία.

Για το β΄ τρίμηνο, αναμένει αύξηση πωλήσεων 8%-10% και το λειτουργικό περιθώριο στο 7,5%-8,5%.