Toυρκία: Προδόθηκαν οι Τούρκοι για τους ελληνικούς Meteor – Δεν το λένε



Στην Άγκυρα γνωρίζουν πως με τους Meteor η Ελλάδα κλειδώνει το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Toυρκία: Προδόθηκαν οι Τούρκοι για τους ελληνικούς Meteor αν και επίσημα δεν το λένε – Γιατί τρέμουν τους νέους πυραύλους της Ελλάδας.

Η αγορά των γαλλικών Rafale ταρακούνησε για τα καλά την Τουρκία, η οποία, χωρίς υπερβολή, ακόμα δεν έχει ξεπεράσει το σοκ.

Επίσημα η Άγκυρα κρατά σιγή ιχθύος για τους Meteor της Ελλάδας, όμως αυτό δεν σημαίνει πως δεν ασχολούνται και δεν ψάχνουν τρόπους να τους αντιμετωπίσουν ή ακόμα καλύτερα για τους ίδιους να τους αποκτήσουν.

Η Τουρκία έχει μείνει χωρίς μαχητικά νέας γενιάς, μετά την αποβολή της χώρας από το πρόγραμμα κατασκευής και αγοράς 100 F-35.

Tώρα, η Τουρκία ψάχνει εναλλακτική λύση αν δεν της δώσουν οι ΗΠΑ 40 F-16 Viper, με τις επιλογές της να περιλαμβάνουν και τα Eurofighter Typhoon.

Mάλιστα Τούρκος αναλυτής υποστηρίζει πως η επιλογή των συγκεκριμένων αεροσκαφών θα ήταν… ιδανική (σ.σ. είναι πολύ πιο κάτω σε επιδόσεις από τα Rafale) αν έπαιρναν και τους Meteor.


Στην Άγκυρα γνωρίζουν πως με τους Meteor η Ελλάδα κλειδώνει το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Έτσι, οι Τούρκοι ξέρουν πως αν δεν αποκτήσουν αντίστοιχες δυνατότητες, δεν έχουν καμία ελπίδα απέναντι στην ελληνική Πολεμική Αεροπορία.

Έτσι, πλέον δεν τους… ενδιαφέρει τόσο τι μαχητικά θα πάρουν για να αντικαταστήσουν τον γέρικο τουρκικό στόλο των F-16, απλά θέλουν να μπορούν τα νέα τους αεροπλάνα να πάρουν και Meteor (σ.σ. τα ισπανικά Eurofighter επιχειρούν με Meteor).

O Meteor θεωρείται ο πιο σύγχρονος και ισχυρός πύραυλος αέρος-αέρος σε όλο τον πλανήτη, με ακτίνα δράσης που φτάνει τα 100 χλμ και Νo Escape Zone ακτίνας τουλάχιστον 60 χλμ.