Έκτακτο καλοκαιρινό επίδομα: Στο «τραπέζι» επιταγή ακρίβειας 200 ευρώ



Στο τραπέζι του οικονομικού επιτελείου βρίσκεται η νέα επιταγή ακρίβειας 200 ευρώ που εξετάζεται να χορηγηθεί στα ευάλωτα νοικοκυριά στα πρότυπα του μοντέλου που ακολουθήθηκε το Πάσχα.

Όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, στο Mega «εκτιμούμε ότι το δεύτερο εξάμηνο του έτους θα πάει καλύτερα από πλευράς εσόδων για λόγους όπως ο αυξημένος ΦΠΑ και η καλύτερη πορεία του τουρισμού, και εκτιμούμε ότι θα δημιουργηθεί δημοσιονομικός χώρος και αυτός θα αποδοθεί στην κοινωνία».

Σε επόμενη ερώτηση, μάλιστα, ο Χρήστος Σταϊκούρας προσδιόρισε χρονικά τις αποφάσεις για τα νέα μέτρα στο τέλος Αυγούστου λέγοντας για δεύτερη φορά ότι «μελλοντικά θα δημιουργηθεί ο δημοσιονομικός χώρος. Το ποιες παρεμβάσεις θα υπάρξουν θα εξαρτηθεί από τη δυναμική της οικονομίας, την αναγκαιότητα για τον πολίτη και τις κατευθύνσεις που θα δώσει ο πρωθυπουργός».

Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, τόνισε ότι «η Κυβέρνηση στηρίζει το σύνολο της κοινωνίας» και ειδικά για το ενδεχόμενο να ξαναδοθεί «επιταγή ακρίβειας» όπως είχε γίνει το Πάσχα, είπε πως είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο και τα πάντα εξαρτώνται από τον δημοσιονομικό χώρο που τυχόν θα υπάρξει στο μέλλον, αφού αυτή τη στιγμή έχουμε εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες.

Σημειώνεται ότι το ποσό της επιταγής που δόθηκε το Πάσχα ήταν στα 200 ευρώ και οι δικαιούχοι ήταν χαμηλοσυνταξιούχοι, ΑμεΑ, δικαιούχοι προνοιακών επιδομάτων αλλά και οι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος οι οποίοι είχαν λάβει διπλάσιο ποσό.

 Επίσης είχε δοθεί μιάμιση επιπλέον μηνιαία δόση τον Απρίλιο, για το επίδομα παιδιού. Συγκεκριμένα, το ποσό της ενίσχυσης ήταν σε 105 ή 63 ή 42 ευρώ για κάθε παιδί για το πρώτο και δεύτερο παιδί, ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος, και σε 210 ή 126 ή 84 από το τρίτο και για κάθε επόμενο παιδί.