Ισραηλινό το σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου γιατί ξέρουν τα μυστικά των Bayraktar;



Το ηλεκτρονικό αυτό σύστημα θα έχει τη δυνατότητα να «τυφλωνει» τα τουρκικά Βayraktar όταν αυτά κάνουν… υπερπτήσεις και παραβιάσεις στο Αιγαίο.

Ισραηλινό το σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου γιατί οι Ισραηλινοί ξέρουν τα μυστικά των τουρκικών drone;

Οι Τούρκοι είναι… κοινό μυστικό ότι βάσισαν τα τουρκικά Bayraktar στην αντιγραφή των ισραηλινών drone που είχε αρχικά αγοράσει η Άγκυρα, όταν οι σχέσεις των δύο χωρών ήταν καλές.

Όπως πληροφορηθήκαμε την περασμένη Κυριακή από τη Real News, οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις απέκτησαν νέο ηλεκτρονικό σύστημα που θα εγκατασταθεί σε πολλά νησιά και θα τεθεί σε λειτουργία μέσα στο καλοκαίρι.

Το ηλεκτρονικό αυτό σύστημα θα έχει τη δυνατότητα να «τυφλωνει» τα τουρκικά Βayraktar όταν αυτά κάνουν… υπερπτήσεις και παραβιάσεις στο Αιγαίο.

Άνθρωπος που έχει γνώση του ρεπορτάζ, έλεγε στο Sportime ότι το πιθανότερο είναι η αγορά του νέου αυτού ηλεκτρονικού συστήματος να αφορά σε ισραηλινή τεχνολογία, καθώς όπως ανέφερε, το Ισραηλ ξέρει καλύτερα από τον καθένα τα τουρκικά drone.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το dailysabah.com, το τουρκικό Ινστιτούτο Έρευνας και Ανάπτυξης Αμυντικών Βιομηχανιών (SAGE) του Συμβουλίου Επιστημονικής και Τεχνολογικής Έρευνας της Τουρκίας (TÜBITAK) συνεργάζεται με την ομάδα που ανέπτυξε το μη επανδρωμένο αεροσκάφος μάχης της Τουρκίας (UCAV) Akıncı για την τοποθέτηση πυραυλων αέρος – αέρος.

«Η Τουρκία έχει επίσης πλησιάσει στο τελικό στάδιο όσον αφορά τους εγχώριους πυραύλους αέρος-αέρος Bozdoğan και Gökdoğan, που αναπτύχθηκαν επίσης από την TÜBITAK SAGE», σημειώνεται.