Οχήματα της τουρκικής χωροφυλακής μεταφέρουν μετανάστες στον ΈβροΟ υπουργός Μετανάστευσης διέψευσε κατηγορηματικά τα περί push back από τις ελληνικές αρχές, λέγοντας ότι πρόκειται για τουρκική προπαγάνδα και πως τα δημοσιεύματα διεθνών ΜΜΕ για το θέμα, βασίζονται σε πηγές της τουρκικής ακτοφυλακής

Το σκηνικό αυξανόμενης έντασης που στήνει στον Έβρο η Τουρκία, περιέγραψε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, τονίζοντας πάντως ότι οι μεταναστευτικές ροές προς τη χώρα μας παραμένουν χαμηλές.

Εξήγησε ότι καθώς η στάθμη του Έβρου έχει υποχωρήσει και σχηματίζονται νησίδες, τοποθετούνται εκεί μετανάστες με τη βοήθεια της Τουρκίας προκειμένου μετά η Ελλάδα να ψάξει να τους βρει.

Σύμφωνα με τον κ. Μηταράκη, υπάρχει πλήρης ανοχή των τουρκικών αρχών και πολλές φορές μετανάστες μεταφέρονται με αυτοκίνητα της τουρκικής χωροφυλακής. Η Ελλάδα, πρόσθεσε, υποδέχεται αυτούς τους ταλαιπωρημένους ανθρώπους και εφαρμόζει αυστηρή πολιτική αποτροπής των εισόδων.

Τουρκική προπαγάνδα τα περί push backs
Ο υπουργός Μετανάστευσης διέψευσε κατηγορηματικά τα περί push back από τις ελληνικές αρχές, λέγοντας ότι πρόκειται για τουρκική προπαγάνδα και πως τα δημοσιεύματα διεθνών ΜΜΕ για το θέμα, βασίζονται σε πηγές της τουρκικής ακτοφυλακής.

Εξήγησε ότι η Τουρκία δεν έχει σήμερα την πολιτική δύναμη να εκβιάζει την ΕΕ όπως το 2016 και γι’ αυτό έχει πιεστεί πολιτικά.

Είναι τραγικό ελληνικά κόμματα να ετοιμάζουν επίθεση εναντίον της Ελλάδας
Ο κ. Μηταράκης είπε ότι είναι τραγικό πως κόμματα της ελληνικής αντιπολίτευσης ετοιμάζουν επίθεση εναντίον της Ελλάδας για τη φύλαξη των συνόρων στον Έβρο στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. Ερωτηθείς σε ποια κόμματα αναφέρεται, τόνισε ότι οι κινήσεις αυτές γίνονται από την ευρωπαϊκή αριστερά στην οποία ανήκει ο ΣΥΡΙΖΑ και τους ευρωπαίους σοσιαλιστές στους οποίους ανήκει το ΠΑΣΟΚ.

Πρόσθεσε ότι πρόκειται για μια κίνηση που έρχεται σε αντίθεση με την εθνική γραμμή, που παρουσιάστηκε ενιαία στο ΝΑΤΟ από τους Έλληνες βουλευτές που απάντησαν στον Τούρκο υπουργό Άμυνας Χουλουσί Ακάρ.