Ιδού τι απαιτούν οι Τούρκοι: ”Θα ψηφίσουμε υπέρ Σουηδίας & Φινλανδίας μόνο όταν αναγνωριστούν τα Κατεχόμενα



Ο Ερντογάν ”ρίχνει” τα όπλα του για να περάσει τα ”θέλω” της Τουρκίας. Έτσι λοιπόν, ερντογανικοί δημοσιογράφοι μέσω άρθρων τους μας περιγράφουν τις απαιτήσεις της Άγκυρας για την είσοδο της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ.

Ας δούμε το άρθρο:

”Η ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ έδωσε στην Τουρκία μια απροσδόκητη ευκαιρία, η οποία, εάν χρησιμοποιηθεί σωστά, θα αποφέρει μεγάλα οφέλη.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες βλέπουν το PKK/PYD ως σύμμαχό τους στη Συρία και ο πρόεδρος της Γαλλίας Μακρόν φιλοξένησε τα στελέχη αυτής της οργάνωσης στο παλάτι του. Επίσης Σουηδία και Φινλανδία φιλοξενούν στελέχη και οργανώσεις στις χώρες τους.

Η Τουρκία θέλει να αναγνωριστεί η ”Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου” ή τουλάχιστον να τερματιστεί η διεθνής πολιτική απομόνωση που εφαρμόζεται εναντίον αυτής της χώρας και η ”ΤΔΒΚ” να έχει ίσο μερίδιο με τους Ελληνοκύπριους από τους πόρους πετρελαίου και φυσικού αερίου γύρω από το νησί της Κύπρου.

Θέλει η Ελλάδα να βάλει τέλος σε τετελεσμένα στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, να σταματήσει τις μονομερείς διεκδικήσεις για την αποκλειστική οικονομική ζώνη, τα χωρικά ύδατα και τον εναέριο χώρο και να αφοπλίσει τα νησιά της.

Η Τουρκία αναμένει επίσης από την Ευρωπαϊκή Ένωση να εγκαταλείψει τις φιλοελληνικές στάσεις της.

Η Τουρκία θέλει επίσης οι Ηνωμένες Πολιτείες να τερματίσουν την αρνητική τους στάση στις πωλήσεις όπλων και να ανοίξουν το δρόμο για την πώληση και τον εκσυγχρονισμό των πολεμικών αεροσκαφών.

Η Ρωσία είναι ένας άλλος σημαντικός παράγοντας που παρακολουθεί στενά την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ. Η Ρωσία επιθυμεί να συνεχιστεί η στάση αρνησικυρίας της Τουρκίας προκειμένου να αποτραπεί ή να καθυστερήσει η συμμετοχή αυτών των χωρών στο ΝΑΤΟ. Γι’ αυτό η επιχείρηση της Τουρκίας στις περιοχές Τελ Ριφάτ και Μανμπίτζ της Συρίας ήρθε ξαφνικά στο προσκήνιο.

Το ζήτημα της ένταξης της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ είναι μια ευκαιρία που παρουσιάζεται στην Τουρκία σε μια χρυσή πιατέλα. Αρκεί να γνωρίζει τις ευκαιρίες που δημιουργούνται από την ευκαιρία”, αναφέρει ο Τούρκος δημοσιογράφος.