Τουρκία: Πόλεμος των κατασκόπων στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης



Καταστάσεις που θυμίζουν κινηματογραφική ταινία στην Τουρκία, με την ύπαρξη κατασκόπων σύμφωνα με εφημερίδα της Πόλης.

Τουρκία: Οπως αναφέρει η ιστοσελίδα «cumhuriyet.com.tr», η οποία επικαλείται την φιλοκυβερνητική «Milliyet» στην Κωνσταντινούπολη υπάρχει «Πόλεμος κατασκόπων», όπως χαρακτηριστικά τιτλοφορείται το εν λόγω άρθρο. Μια ιστορία που περιλαμβάνει κατασκοπεία, δολοφονίες και ειδικές αποστολές σε διάφορες χώρες που βλέπουμε μόνο σε ταινίες!

Το άρθρο υπογράφει ο ο δημοσιογράφος της «Milliyet», Özay Şendir και μεταξύ άλλων σημειώνει πως: «Ήρθα πρόσωπο με πρόσωπο με Ιρανούς πράκτορες».

«Οι ισχυρισμοί ξεκίνησαν με την είδηση ​​ότι μια ομάδα Τουριστών από το Ισραήλ που περπατούσε στην περιοχή Beyoğlu παραλήφθηκε από τη Μοσάντ σε ένα θωρακισμένο μίνι λεωφορείο και μεταφέρθηκε απευθείας στο αεροδρόμιο και πέταξε στο Ισραήλ», είπε αρχικά ο Şendir .

Ο Şendir πρόσθεσε ότι αν οι Ισραηλινοί πολίτες έφταναν στα ξενοδοχεία τους, θα έρχονταν αντιμέτωποι με Ιρανούς πράκτορες που τους περίμεναν στο δωμάτιο και είπε, «Όταν οι άνθρωποι που στόχευαν άρχισαν να αναρωτιούνται ποιοι ήταν, προέκυψε μια εντελώς διαφορετική εικόνα για το τι ακριβώς συμβαίνει στην Κωνσταντινούπολη».

Συνεχίζοντας στο άρθρο του ο δημοσιογράφος αναφέρει: «Η ιστορία ξεκινά στην πραγματικότητα στο Ιράν. Τον τελευταίο μήνα πολύ σημαντικά ονόματα έχασαν τη ζωή τους στο Ιράν το ένα μετά το άλλο.

Μετά τον Hassan Siad Khoda, ο οποίος σκοτώθηκε στην Τεχεράνη, ο ειδικός της αεροπορίας Ayoob Entezari, ο οποίος δηλητηριάστηκε στο δείπνο που ήταν καλεσμένος, και ο Kamram Malapour, ο οποίος εργαζόταν στην πυρηνική εγκατάσταση Natanz, έχασαν επίσης τη ζωή τους.

Στη συνέχεια, υπάρχει ο συνταγματάρχης Ali Esmaelzadeh, γνωστός ως βασικό μέλος της Μονάδας 840 της Δύναμης Quds, ο οποίος λέγεται ότι πέθανε αφού έπεσε από την ταράτσα του σπιτιού του.

Πηγές που αντιτίθενται στο ιρανικό καθεστώς, υποστηριζόμενες από τη Σαουδική Αραβία, έγραψαν ότι οι θάνατοι δύο εξαιρετικά σημαντικών επιστημόνων προσπάθησαν να κρυφτούν από το κοινό ή να παρουσιαστούν ως ασήμαντοι και ότι ο συνταγματάρχης Esmaelzadeh στην πραγματικότητα αυτοκτόνησε επειδή ήταν ύποπτος σε μια έρευνα στις δολοφονίες της Μοσάντ.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς, αυτά τα γεγονότα άρχισαν να ταρακουνούν την καρέκλα του Αρχηγού της Οργάνωσης Πληροφοριών των Φρουρών της Επανάστασης Hüseyin Tayeb, ο οποίος δεν μπόρεσε να αποτρέψει τις δολοφονίες. Αντί να επιλέξει έναν Ισραηλινό στόχο τόσο πολύτιμο όσο αυτός που σκοτώθηκε, ο Tayeb επέλεξε όλους τους Ισραηλινούς πολίτες ως στόχους.

Σε αυτό το σημείο, όταν διαπιστώθηκε ότι οι Ιρανοί πράκτορες που ήρθαν στην Κωνσταντινούπολη ετοιμάζονταν να απαγάγουν και να δολοφονήσουν, ξεκίνησε ο πόλεμος των κατασκόπων, που δεν έμοιαζε καθόλου με τις ταινίες του Τζέιμς Μποντ.

Το γνωστό γεγονός είναι ότι μια ομάδα από το Ιράν εξουδετερώθηκε από τις τουρκικές μονάδες πληροφοριών.

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, προσθέτοντας υπερβολή, γράφουν ότι περίπου 2.000 πολίτες του εξακολουθούν να βρίσκονται στην Κωνσταντινούπολη και ότι τους έχει δοθεί εντολή να μην εγκαταλείπουν τα δωμάτια του ξενοδοχείου τους.

Αν η απειλή συνεχιζόταν, ο Ισραηλινός Πρόεδρος Χέρτζογκ δεν θα είχε εκφράσει τις ευχαριστίες του στην τηλεφωνική συνομιλία του με τον Πρόεδρο Ερντογάν. Οι προόδους δεν είναι ευχαριστίες όσον αφορά την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Το σημείο που τράβηξε την προσοχή μου είναι ότι ακόμη και μέσα ενημέρωσης που είναι κοντά στον πρώην πρωθυπουργό Νετανιάχου και που είναι γνωστό ότι είναι κατά της Τουρκίας γράφουν ότι οι Τούρκοι δείχνουν εξαιρετική συνεργασία για να εμποδίσουν το Ιράν να πραγματοποιήσει επίθεση στην Κωνσταντινούπολη.

ΜΜΕ, που είναι επίσης γνωστό ότι δεν συμπαθούν την Τουρκία, γράφουν επίσης ότι η Άγκυρα έδωσε τελεσίγραφο στην Τεχεράνη «να κάνει επιχείρηση στη γη μου».

Η Τεχεράνη μίλησε μόνο μία φορά για όλους αυτούς τους ισχυρισμούς και αρκέστηκε να πει ότι δεν σκοπεύουν να εκδικηθούν το Ισραήλ σε άλλη χώρα.

Τέλος πάντων, θα ρωτήσει κανείς αν η γεωγραφία είναι το πεπρωμένο;», ολοκληρώνεται το ρεπορτάζ το οποίο καταγράφει τα για όσα γίνονται στην Τουρκία και αφορούν κατασκοπεία.