Τελεσίγραφο Άσαντ σε Ερντογάν: ”Μην τολμήσεις εισβολή στη Συρία-Θα απελευθερώσουμε την κατεχόμενη γη μας”!Τελεσίγραφο έστειλε ο πρόεδρος της Συρίας στον Ερντογάν πριν λίγες ώρες!

Ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ δήλωσε την Πέμπτη ότι ο συριακός στρατός είναι τοποθετημένος σε όλες τις περιοχές της Συρίας και θα κάνει τα πάντα εάν οι στρατιωτικές συνθήκες επιτρέψουν μια άμεση αντιπαράθεση με την Τουρκία.

Εάν υπάρξει τουρκική εισβολή, θα υπάρξει λαϊκή αντίσταση σε πρώτο στάδιο”, δήλωσε ο αλ Άσαντ σε συνέντευξή του στο RT TV.

Την 1η Ιουνίου ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επανέλαβε τις απειλές του για έναρξη στρατιωτικής επιχείρησης στις πόλεις Manbij και Tel Rifaat, όπου φιλοξενούνται εκτοπισμένοι από πολλές περιοχές της Συρίας.

”Πριν από δύο χρόνια, ο συριακός στρατός μπόρεσε να καταστρέψει ορισμένους τουρκικούς στόχους που εισήλθαν στο συριακό έδαφος”, είπε.

Όσον αφορά την Ιντλίμπ, ο αλ Άσαντ είπε: ”Όπως κάθε κατεχόμενη γη, υπόκειται σε συριακά στρατιωτικά και πολιτικά σχέδια για απελευθέρωση”.

”Αυτό το θέμα είναι αδιαπραγμάτευτο. Οποιαδήποτε γη καταλαμβάνεται είτε από την Τουρκία είτε από τους τρομοκράτες, θα απελευθερωθεί με τον καιρό”, είπε ο αλ Άσαντ.