Κάνουν όνειρα οι Τούρκοι στρατιωτικοί: ”Μπορούμε να καταστρέψουμε στρατηγικά σημεία της Ελλάδας



Εκτός ελέγχου οι Τούρκοι, οι οποίοι κάνουν όνειρα. Ο Τούρκος απόστρατος Beyazıt Karataş, ανέφερε πως δήθεν ”η Τουρκία έχει την υποδομή να καταστρέψει όλα τα στρατηγικά σημεία της Ελλάδας.”

Καλό το ”παραμύθι”, αλλά οι ίδιοι Τούρκοι ξέρουν πως κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει. Ας πει την αλήθεια στο λαό του, πως η Άγκυρα δεν μπορεί να τα βάλει με την ελληνική πολεμική μηχανή!

Τι αναφέρει τουρκικό ΜΜΕ:

”Ως «τρελή ανοησία» ερμηνεύτηκαν τα λόγια του Έλληνα ναυάρχου «Θα χτυπήσουμε την Κωνσταντινούπολη». Ο απόστρατος υποστράτηγος Beyazıt Karataş δήλωσε: «Η Τουρκία έχει την υποδομή να καταστρέψει όλα τα στρατηγικά σημεία της Ελλάδας».

Η κρίση, που ξεκίνησε αφού η Ελλάδα έστειλε όπλα και στρατιώτες σε 23 νησιά κατά παράβαση των συμφωνιών, έφερε στο φως ένα ακόμη εντυπωσιακό γεγονός στο Αιγαίο. Οι ειδικοί σχολιάζοντας αναφέρουν ότι υπάρχουν σχεδόν 3.000 βραχονησίδες στο Αιγαίο και οι 152 από αυτές βρίσκονται υπό ελληνική κατοχή παρά το ασαφές καθεστώς τους.

Ο Karataş εξήγησε ότι ο κύριος στόχος της Ελλάδας ήταν να περικυκλώσει την Τουρκία από τη Δύση και να μετατρέψει το Αιγαίο σε ελληνική λίμνη.

Ο απόστρατος συνταγματάρχης Gürsel Tokmakoğlu είπε επίσης ότι υπάρχουν εκατοντάδες νησίδες και ύφαλοι όπως η Γαύδος στην Κρήτη ότι η Ελλάδα κατέλαβε αυτές τις άγνωστες εκτάσεις κατά παράβαση των διεθνών συμβάσεων.

Ο Τοκμακόγλου είπε ότι «η προσπάθεια της Ελλάδας να μετακινήσει τη σφαίρα επιρροής της στα 10 μίλια παραβιάζοντας τη συμφωνία του Σικάγου για τη Γραμμή Fır (Περιοχή πληροφοριών πτήσης) αποτελεί ξεκάθαρη παραβίαση δικαιωμάτων». Εξηγώντας τον λόγο για τον οποίο η Ελλάδα κλιμάκωσε την κρίση με την ενεργειακή κρίση που προέκυψε μετά τον πόλεμο της Ουκρανίας, ο Tokmakoğlu είπε: «Οι ευρωπαίοι παράγοντες θέλουν να μετατρέψουν την Ανατολική Μεσόγειο σε ευρωπαϊκή λίμνη μέσω της Ελλάδας».

Οι απόστρατοι στρατιώτες ερμήνευσαν επίσης την απειλή του πρώην Έλληνα αντιναυάρχου Γιάννη Εγκολφόπουλου «Θα χτυπήσουμε την Κωνσταντινούπολη» ως «τρελή ανοησία». «Η Ελλάδα δεν έχει τέτοια επιχειρησιακή ικανότητα», είπε ο Gürsel Tokmakoğlu, προσθέτοντας, «τα συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης και τα όπλα αεράμυνας της Τουρκίας δεν το επιτρέπουν.

Δεν πρέπει να παίρνουμε στα σοβαρά τέτοιες δηλώσεις που είναι άσχετες με την πραγματικότητα του χώρου». Ο απόστρατος Πιλότος Υποστράτηγος Karataş επεσήμανε ότι η Τουρκία έχει την υποδομή που μπορεί να καταστρέψει όλα τα στρατηγικά σημεία της Ελλάδας.

Τα ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη μπορούν να πλήξουν περιορισμένους στόχους στη δυτική Τουρκία. Ωστόσο, τα τουρκικά αεροπορικά και επίγεια όπλα μπορούν να πλήξουν όλα τα στρατηγικά κέντρα της Ελλάδας από πάνω προς τα κάτω.

Παραβλέποντας τις διεθνείς συμφωνίες, ο εξοπλισμός των νησιών κάτω από τη μύτη της Τουρκίας, έχει αποκαλυφθεί. Με τα πολεμικά αεροσκάφη F-35/F-15 που ανέπτυξαν οι ΗΠΑ στην αεροπορική βάση της Σούδας στα βορειοδυτικά του νησιού της Κρήτης, αποκαλύφθηκαν με δορυφορικές εικόνες μεγάλος αριθμός αποθηκών πυρομαχικών και οι χώροι όπου φιλοξενούνταν 500 στρατιωτικοί”, αναφέρουν οι Τούρκοι.