Ο Ερντογάν θα χρησιμοποιήσει μετανάστες για να καταλάβει βραχονησίδα στο ΑιγαίοΟ Ερντογάν ετοιμάζει προσχεδιασμένο θερμό επεισόδιο προκειμένου να καταλάβει βραχονησίδα στο Αιγαίο

Για όσα συμβαίνουν το τελευταίο χρονικό διάστημα στα Ελληνοτουρκικά θέματα και την προκλητική στάση που διατηρεί η Τουρκία και ο Ερντογάν, κλήθηκε να σχολιάσει ο υποναύαρχος ε.α. Στέλιος Φενέκος.

Μιλώντας στο κανάλι του Mega, ο κ. Φενέκος τόνισε πως ο Τούρκος πρόεδρος έχει ένα ξεκάθαρο στόχο που δεν είναι άλλος από την δημιουργία ενός προσχεδιασμένου θερμού επεισοδίου.

Απώτερος σκοπός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι η κατάκτηση κάποιας βραχονησίδας στο Αιγαίο και σε αυτό του το σχέδιο θα μπορούσαν να φανούν χρήσιμοι και οι μετανάστες.

Πιο συγκεκριμένα, όπως σημείωσε ο υποναύαρχος, με την αφορμή ενδεχομένως μιας ομάδας μεταναστών, μπορεί να αμφισβητήσει αρμοδιότητες, με σκοπό να δημιουργήσει μια γκρίζα ζώνη στο Αιγαίο αλλά και να εκβιάσει μια δήλωση από τον ΓΓ του ΝΑΤΟ, ο οποίος κατά την γνώμη του, γέρνει προς την Τουρκία.

Το γεγονός ότι ο Ερντογάν όπως και ανώτατα στελέχη της Τουρκικής κυβέρνησης με πρωτοστάτη τον Χουλουσί Ακάρ έχουν επιλέξει να ανεβάσουν τους τόνους δεν μπορεί να είναι τυχαία.

Απάντηση στον Ερντογάν μέσω της Συνθήκης της Λωζάνης
Την άμεση απάντηση στον Ερντογάν από την Ελληνική Κυβέρνηση μέσω της Συνθήκης της Λωζάνης ζήτησε ο υποναύαρχος ε.α. Στέλιος Φενέκος, ο οποίος τόνισε πως η Ελλάδα πρέπει να πάψει να βρίσκεται σε αμυντική στάση.

Η Συνθήκη που υπεγράφη στην Λωζάνη προβλέπει ξεκάθαρα πράγματα, όπως για παράδειγμα την απαγόρευση των υπερπτήσεων πάνω από ξένο εναέριο χώρο, κάτι που καταπατά επανειλημμένα η Τουρκία.

Παράλληλα σημείωσε πως η Ελλάδα έχει κάθε δικαίωμα να υπερασπίζεται τα νησιά της ακόμη και με την τοποθέτηση στρατιωτικών δυνάμεων σε αυτά, καταρρίπτοντας με αυτόν τον τρόπο την τουρκική προπαγάνδα.

Ο κ. Φενέκος πήρε την σκυτάλη από τον Αντιναύαρχο Διακόπουλο, ο οποίος με την σειρά του είχε μιλήσει για μιμητικές τάσεις εκ μέρους του Ερντογάν που αντιγράφει όλα όσα έλεγε ο Βλαντιμίρ Πούτιν πριν την εισβολή στην Ουκρανία.