Ομολογία φόβου από τους Τούρκους: ”Οι Έλληνες βγάζουν τον Στόλο τους στο Αιγαίο, ετοιμάζουν προβοκάτσια”



Φόβο δείχνει η Τουρκική αντίδραση, καθώς ΜΜΕ μιλάνε για ελληνική κινητικότητα, αναλυτικά τι αναφέρουν:

”Η Τουρκία είχε προειδοποιήσει ανοιχτά! Ανάπτυξη που θα κλιμακώσει την κρίση στην περιοχή. Σύμφωνα με τα νέα του ελληνικού Τύπου, η Αθήνα σχεδιάζει μια σειρά αεροπορικών ασκήσεων όλο το καλοκαίρι. Οι περιοχές που έχουν καθοριστεί για ορισμένες ασκήσεις περιλαμβάνουν επίσης τα νησιά που βρίσκονται σε καθεστώς αφοπλισμού με τη Συνθήκη της Λωζάνης και του Παρισιού.

Για τον παράνομο οπλισμό των νησιών στο Αιγαίο, ο Πρόεδρος Ερντογάν είπε στη διοίκηση της Αθήνας: «Για άλλη μια φορά καλούμε την Ελλάδα να σταματήσει να εξοπλίζει τα νησιά με μη στρατιωτικό καθεστώς και να ενεργήσει σύμφωνα με τις διεθνείς συμφωνίες. Δεν αστειεύομαι, μιλάω σοβαρά».

Συνεχίζοντας την αντιτουρκική της στάση, η Ελλάδα ετοιμάζεται να προσθέσει μια νέα στις προκλήσεις της στο Αιγαίο.

Η Αθήνα θα πραγματοποιήσει αεροπορικές ασκήσεις στο Αιγαίο.

Οι περιφέρειες που επιλέχθηκαν για τις δύο πρώτες ασκήσεις δείχνουν ότι η αθηναϊκή διοίκηση επιδιώκει προβοκάτσια.

Η περιοχή που καθορίστηκε ως περιοχή της άσκησης που θα διεξαχθεί στις 16 Ιουνίου έχει το καθεστώς αποστρατιωτικοποιημένου νησιού με τη Συνθήκη Ειρήνης της Λωζάνης του 1923.

Οι ειδικοί τονίζουν ότι η Αθήνα επιδιώκει να αυξήσει την ένταση με την Άγκυρα για άλλη μια φορά με το σχέδιο στρατιωτικών αεροπορικών ασκήσεων στις περιοχές όπου βρίσκονται αυτά τα αποστρατικοποιημένα νησιά.

Τα προκλητικά βήματα της Αθήνας δεν περιορίζονται σε αυτό. Τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι σκάφτηκε τάφρο στην άκρη του ποταμού Έβρου στα τουρκικά σύνορα. Στις ειδήσεις αναφέρθηκε ότι τα χαρακώματα σκάφτηκαν για να αποτραπεί η πιθανή διέλευση τανκς από την Τουρκία.

Υποστηρίχθηκε ότι στόχος των εργασιών ήταν η διάνοιξη τάφρου μήκους 135 χιλιομέτρων με πλάτος 32 μέτρα και βάθος 7 μέτρα. Υποστηρίζεται επίσης ότι το σχέδιο Hendek, το οποίο υποστηρίζεται ότι χρονολογείται από το 2010, στοχεύει να ολοκληρωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα.”