Προεόρτια εξελίξεων! Οι Τούρκοι κινητοποιούν την επίλεκτη δύναμη Ταχείας επέμβασης στην ΚύπροΣτόχος των τουρκικών ασκήσεων, που έχουν επιθετικό χαρακτήρα, είναι η κάμψη της αντίστασης των δυνάμεων της Εθνικής Φρουράς και η πλήρης κατάληψη της Κύπρου

Το τουρκικό Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανακοίνωσε ότι η Διοίκηση του 230ου Μηχανοποιημένου Συντάγματος Πεζικού, που εδρεύει στην "ΤΔΒΚ", πραγματοποιεί άσκηση της επίλεκτης δυνάμεως Ταχείας επέμβασης κοινοποιώντας φωτογραφίες και εγείροντας σοβαρές ανησυχίες για το τι ακριβώς ετοιμάζεται να πράξει η Τουρκία στο νησί ενόψει εξελίξεων με το 4ο γεωτρύπανο που είναι ελλιμενισμένο στην Μερσίνα.

Η επίλεκτη δύναμη ταχείας επεμβάσεως των Τούρκων στην Κύπρο, υλοποίησε επιθετικές αποστολές ενδεικτικό των πραγματικών προθέσεων των Τούρκων, ενώ το γεγονός υπό το πρίσμα των απειλών του Ερντογάν σε Ελλάδα-Κύπρο αποκτά άλλο "αέρα".
 
Οι προετοιμασίες για πολεμικές επιχειρήσεις δια μέσου "στρατιωτικών ασκήσεων" δείχνει το μέτρο της αλαζονείας των Τούρκων στο νησί, αλλά και την προετοιμασία που κάνει το τουρκικό ΥΠΑΜ, για να είναι έτοιμο να ικανοποιήσει τις παράλογες απαιτήσεις του σουλτάνου Ερντογάν, το επόμενο διάστημα.

Υπενθυμίζουμε ότι στις αρχές του τρέχοντος μήνα, την αντίδραση του τουρκικού υπουργείου εξωτερικών προκάλεσε η ευρείας κλίμακας διακλαδική Άσκηση με την επωνυμία «Αγαπήνωρ», που πραγματοποιήθηκε στην Κύπρο. Στην άσκηση μάλιστα, παρόντες ήταν ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, καθώς και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων.

Το τουρκικό παραμύθι αναφέρει ότι «η Τουρκία συνεχίζει τον δίκαιο αγώνα της για την προστασία των δικαιωμάτων της στη Μεσόγειο και στο Αιγαίο, στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, αφενός. Στα θαλάσσια σύνορα της Τουρκίας συνεχίζονται οι απειλητικές και προκλητικές συμπεριφορές της ελληνοκυπριακής διοίκησης Κύπρου και Ελλάδας. Επίσης η ελληνική κυβέρνηση άρχισε να αναπτύσσει όπλα και στρατιώτες στα νησιά του Αιγαίου, γεγονός που έχει τεντώσει το σχοινί».

Οι τουρκικές ασκήσεις, θα έπρεπε να είχαν καταγγελθεί διεθνώς και δημόσια και να εξηγηθεί ότι ο συνδυασμός των χερσαίων ασκήσεων με όσα συμβαίνουν στη θάλασσα, αφού δεν απειλούν μόνο την Κύπρο, αλλά την περιφερειακή ασφάλεια.

Στόχος των τουρκικών ασκήσεων, που έχουν επιθετικό χαρακτήρα, είναι η κάμψη της αντίστασης των δυνάμεων της Εθνικής Φρουράς και η πλήρης κατάληψη της Κύπρου. Τα γεγονότα αποδεικνύουν ότι η αποτροπή Αθηνών - Λευκωσίας δεν λαμβάνεται σοβαρά υπόψη από την Άγκυρα. Και ότι αυτό που ονομάζεται Δόγμα του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου είναι αναξιόπιστο.

Για τους Τούρκους δεν υπάρχει, διότι αν υπήρχε, δεν θα συμπεριφέρονταν όπως συμπεριφέρονται, κυπριακή δημοκρατία. 

Η Τουρκία έχει έναν μοναδικό τρόπο για να επιχειρήσει σε εξαναγκασμό τον ελληνισμό να αποδεχθεί τις άνομες διεκδικήσεις της και αυτός είναι τα πολεμικά επεισόδια και οι παρεπόμενες πιθανές εχθροπραξίες.

Τα συμπεράσματα που εξάγονται είναι πως οι Τούρκοι θα επιχειρήσουν να δημιουργήσουν στην Κύπρο το ίδιο πολεμικό κλίμα που συντηρούν στο Αιγαίο, ενώ διαφαίνεται πως πάγιος στόχος τους είναι η κατάληψη ολόκληρου του νησιού.
 
Οποιαδήποτε κινητοποίηση της κυπριακής πλευράς στοχοποιείται και με ειρωνική επίκληση στο διεθνές δίκαιο που μονίμως καταπατούν, οι Τούρκοι προσπαθούν να δημιουργήσουν μια αρνητική εικόνα της Ελλάδας και της Κύπρου στη διεθνή κοινότητα για να δικαιολογήσουν τις ενέργειές τους.