Η Τουρκία έλαβε το μήνυμα από τα ”γεράκια” της ΠΑ – Ανησυχεί η Άγκυρα: ”Οι Έλληνες αναφέρουν ότι είναι πανέτοιμοι να αντιμετωπίσουν κάθε απειλή”



Οι Τούρκοι μπορεί καθημερινά να γράφουν για καταλήψεις νησιών και για το ότι είναι έτοιμοι να… καταλάβουν ελληνικά νησιά, όμως ξέρουν αρκετά καλά πως κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατόν.

Μάλιστα δείχνουν και την ανησυχία τους, καθώς πριν λίγο ανέφερε γνωστός δημοσιογράφος που ανήκει στο τουρκικό δημοσιογραφικό κατεστημένο:

” Ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ με έδρα την Ελλάδα επισκέφτηκε την αεροπορική βάση στο νησί της Λήμνου, το οποίο δεν θα έπρεπε να έχει στρατό και πήρε συνέντευξη από στρατιωτικούς.Είμαστε πανέτοιμοι και ικανοί να αντιμετωπίσουμε κάθε απειλή!”, τονίζει ο Διοικητής της 130ης Σμηναρχίας Μάχης, Σμήναρχος Θωμάς Παπαδημητρίου.”

“Το να είναι κάποιος στην πρώτη γραμμή είναι κάτι το οποίο έχουμε επιλέξει. Είναι ο λόγος που διαλέξαμε να κάνουμε αυτό το επάγγελμα. Για να προσφέρουμε στην πατρίδα!”, δηλώνει ο πιλότος F-16 -Επισμηναγός, Σγούρας Χρήστος.

Με το που πάρουμε την εντολή για απογείωση να είμαστε όσο πιο σύντομα γίνεται στο αεροσκάφος να απογειωθούμε, να εκτελέσουμε την αποστολή μας, η οποία αναγνώριση, αναχαίτιση και από εκεί και πέρα να ακολουθήσουμε τις εντολές από το αρχηγείο”, αναφέρει ο κ. Σγούρας, σύμφωνα με άλλο τουρκικό ΜΜΕ.

Οι Τούρκοι πρέπει να φοβούνται! Οι 2 πρώτες «οχιές» είναι έτοιμες και από σήμερα θα πετούν στο Αιγαίο. Μέχρι το τέλος του χρόνου γίνεται προσπάθεια τα μαχητικά που θα μπουν σε υπηρεσία να φτάσουν τα 8.

Τα αναβαθμισμένα F-16 μαζί με τα υπερσύγχρονα Rafale, αλλάζουν εντελώς τις ισορροπίες στο Αιγαίο τη στιγμή μάλιστα που η Τουρκία παραμένει αποκλεισμένη από το πρόγραμμα των F-35 και τη στιγμή κατά την οποία μάλιστα – όπως λένε αναλυτές – ήδη η Τουρκική πολεμική αεροπορία αρχίζει να έχει και προβλήματα με ανταλλακτικά.

Κοινό χαρακτηριστικό των αναβαθμισμένων Viper και των πανίσχυρων Rafale είναι ότι θα διαθέτουν το πιο σύγχρονο ραντάρ παγκοσμίως ΑESA. Το ραντάρ που εκτινάσσει τις επιχειρησιακές δυνατότητες του αεροσκάφους και το μετατρέπει σε μια ηλεκτρονική πλατφόρμα με μια σειρά από πλεονεκτήματα που αλλάζουν δραματικά τις ισορροπίες απέναντι στα Τουρκικά F-16 τα οποία διαθέτουν συμβατικά ραντάρ παλαιότερης τεχνολογίας.

Παραλήρημα από τον Τζιχάτ Γιαϊτζί:

”Ας αποκατασταθεί η ισορροπία της Λωζάνης στη Θάλασσα των Νησιών και τα χωρικά ύδατα πρέπει να είναι 3 μίλια”.

”Μόλις η Ελλάδα επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα από 6 μίλια σε 7 μίλια, καταλαμβάνει το 13% της Γαλάζιας Πατρίδας μας στη Θάλασσα των Νησιών”.

Η Τουρκία θα πρέπει να απαιτήσει εκ των προτέρων επιστροφή στο καθεστώς της Λωζάνης.

📌 Η Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS) δεν καθορίζει το καθεστώς στη Θάλασσα των Νησιών.

📌 Η Τουρκία δεν έχει υπογράψει την UNCLOS. Η διάταξη συμφωνίας που δεν έχει υπογράψει δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατά της Τουρκίας.”