Οι υπουργοί Άμυνας Τουρκίας και ΗΑΕ συζητούν στρατιωτική συνεργασία



Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ συζήτησε, τη Δευτέρα, με τον ομόλογό του από τα Εμιράτα, Μοχάμεντ μπιν Άχμεντ Αλ Μποβαρντί, διμερή και περιφερειακά θέματα και τη στρατιωτική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών.

Το πρακτορείο Anadolu μετέδωσε ότι ο Ακάρ έφτασε στην πρωτεύουσα, Αμπού Ντάμπι, για επίσημη επίσκεψη, μετά από πρόσκληση του ομολόγου του στα Εμιράτα.
 
Πρόσθεσε ότι ο Αλ Μποβαρντί δέχθηκε τον Ακάρ σε επίσημη τελετή στην έδρα του Υπουργείου Άμυνας των ΗΑΕ, όπου ο Τούρκος υπουργός χαιρέτησε τους τιμητικούς φρουρούς.

Ο Ακάρ και Αλ Μποβαρντί πραγματοποίησαν συνάντηση κατά την οποία αντάλλαξαν απόψεις για διμερή και περιφερειακά ζητήματα, στρατιωτική συνεργασία και υποθέσεις αμυντικής βιομηχανίας, σε θετική και φιλική ατμόσφαιρα, σύμφωνα με τουρκικές αμυντικές πηγές.

Στη συνάντηση των δύο υπουργών συμμετείχαν ο Τούρκος πρέσβης στο Άμπου Ντάμπι Τογκάι Τούντσερ και ο αρχηγός του επιτελείου των ΗΑΕ Χαμάντ Μοχάμεντ Θάνι Αλ Ρουμάιθι.

Μετά τη συνάντηση, ο Ακάρ πήγε στο «Wahat al-Karama» που είχε ανεγερθεί στη μνήμη των μαρτύρων, όπου κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο και υπέγραψε το βιβλίο τιμής.

Η επίσημη επίσκεψη του Ακάρ στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είναι η πρώτη για Τούρκο υπουργό Άμυνας εδώ και 15 χρόνια, σύμφωνα με πηγές του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, σημειώνει το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu.