Ρωσία: Έκανε κίνηση ΜΑΤ στις ΗΠΑ; – Που λένε ότι πάει στρατό



Ο πρόεδρος της Νικαράγουας Ντανιέλ Ορτέγκα ενέκρινε την είσοδο ρωσικών στρατευμάτων, πλοίων και αεροσκαφών στη χώρα.

Ρωσία: Έκανε κίνηση ΜΑΤ στις ΗΠΑ, με την Μόσχα να υποστηρίζεται πως πάει στρατό στην… αυλή της Ουάσιγκτον.

«Ο πρόεδρος της Νικαράγουας Ντάνιελ Ορτέγκα εξουσιοδότησε την είσοδο ρωσικών στρατευμάτων, πλοίων και αεροσκαφών στη χώρα. Ο ρωσικός στρατός είχε ελεύθερη πρόσβαση στη Νικαράγουα», γράφει το πρακτορείο Avia.pro.

Ο πρόεδρος της Νικαράγουας Ντανιέλ Ορτέγκα ενέκρινε την είσοδο ρωσικών στρατευμάτων, πλοίων και αεροσκαφών στη χώρα από το δεύτερο εξάμηνο του 2022, σημειώνεται.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζονται, ο ρωσικός στρατός, τα πολεμικά πλοία και ο εξοπλισμός της ρωσικής αεροπορίας «επιτρέπεται να παραμείνουν ελεύθερα στο έδαφος αυτού του λατινοαμερικανικού κράτους ως μέρος ανθρωπιστικών αποστολών».

«Το τι ακριβώς προκάλεσε την απόφαση του Προέδρου της Νικαράγουα να καλέσει τον ρωσικό στρατό στο έδαφος της χώρας δεν διευκρινίζεται, ωστόσο, οι ειδικοί σημειώνουν ότι πρόκειται για μια εξαιρετικά σοβαρή πρόκληση για τις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς υπάρχουν μόνο περίπου χίλια χιλιόμετρα από τα σύνορα της Νικαράγουας έως τα σύνορα των Ηνωμένων Πολιτειών», τονίζεται.

«Στρατός, πλοία και αεροσκάφη των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας μπορούν να εισέλθουν για να συμμετάσχουν σε εκπαίδευση και ασκήσεις, καθώς και σε επιχειρήσεις ανθρωπιστικής βοήθειας, επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης και έκτακτης ανάγκης ή φυσικές καταστροφές», αναφέρει η El Pais.