Τουρκία: ”Δείτε τι μπλουζάκια φόρεσαν οι Έλληνες” – Το νοκ-άουτ που ”τρέλανε” την ΆγκυραΑκόμα να ξεχάσουν την επακούμβηση οι Τούρκοι, οι οποίοι όπως φαίνεται ”πονάνε”.

Ο λογαριασμός που ανήκει στον Γιαϊτζί, σήκωσε φωτογραφία στο twitter, αναφέροντας τα εξής:

”Δείτε τι μπλουζάκι φορούν οι Έλληνες. Προσοχή και στις συντεταγμένες που αναφέρονται πάνω στη μπλούζα”.

Πώς ξεκίνησαν όλα

Η ελληνική φρεγάτα Λήμνος παρακολουθούσε το Oruc Reis από ασφαλή απόσταση. Η φρεγάτα Κεμάλ Ρέις, ένα από τα τουρκικά πολεμικά πλοία που συνοδεύουν το τουρκικό ερευνητικό, βρέθηκε κοντά στην ελληνική φρεγάτα, θεωρώντας ότι το ελληνικό πολεμικό πλοίο σχεδιάζει να παρεμποδίσει τον πλου του Oruc Reis.

Ο κυβερνήτης της ελληνικής φρεγάτας Λήμνος αντιπλοίαρχος Ιωάννης Σαλιάρης ακολουθούσε σταθερή πορεία και συνέχιζε τον πλου για την παρακολούθηση του τουρκικού ερευνητικού χωρίς να αλλάξει κατεύθυνση. Η τουρκική φρεγάτα Κεμάλ Ρέις συνέχισε να προσεγγίζει το ελληνικό πολεμικό. Όταν απείχε περίπου 450 γιάρδες από το ελληνικό πολεμικό, ο κυβερνήτης της τουρκικής φρεγάτας που είχε την Λήμνο στα δεξιά του – άρα σύμφωνα με τους κανόνες της διεθνούς ναυσιπλοϊας έπρεπε να παραχωρήσει προτεραιότητα στην ελληνική φρεγάτα- άλλαξε πορεία.

Η ικανότητα του κυβερνήτη αντιπλοίαρχου Σαλιάρη να αντιμετωπίσει την τουρκική προκλητικότητα και να καταφέρει να βγάλει νοκ άουτ την προκλητική τουρκική φρεγάτα, έχει γίνει αντικείμενο συζήτησης ακόμα και στους διπλωμάτες.


ΠΗΓΗ
Νεότερη Παλαιότερη