Αρχηγός ΓΕΣ στη Βουλή: Πολλά MARDER θα πάνε στα νησιά-Δεν θα υπάρξει επιχειρησιακό κενό στις ΕΔ



Με το καλημέρα άρχισαν να τσακώνονται για την διαδικασία πριν τα σπουδαία οι "εθνοπατέρες" στην Επιτροπή Άμυνας

Τραγελαφική εικόνα με το καλημέρα με τους "εθνοπατέρες" στην Βουλή στην Επιτροπή Άμυνας που μεταξύ άλλων θα συζητηθεί και η αποστολή όπλων στην Ουκρανία .

Ο πρώτος καβγάς γίνεται αν θα γίνει ανοιχτά η συζήτηση ή όχι . Και συνεχίζεται με κάθε ομιλία! 

Τον λόγο πήρε Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ, Υπαρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας και είπε πως ο οπλισμός που στέλνουμε στην Ουκρανία είναι κατά πλειοψηφία πρώην σοβιετικής Ένωσης και παλαιότητας, πως δεν δημιουργείται κανένα κενό στην άμυνα της χώρας και στον επιχειρησιακό σχεδιασμό των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ακόμη είπε πως η αντικατάσταση ισαρίθμων BMP-1 με MARDER θα γίνει χωρις την δημιουργία χρονικού κενού και κατέληξε: "είμαστε σίγουροι πως θα αναβαθμίσει τις επιχειρησιακές δυνατότητες των ενόπλων δυνάμεων"

Ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης από την πλευρά του μίλησε πως από την εμπειρία του 42 χρόνια σε ερπυστριοφόρα και για BMP-1 &MARDER αναφέρθηκε στην διαφορά στην θωράκιση, με του MARDER να είναι πολύ ενισχυμένη.

"Είναι οικείο σε εμάς , διαθέτει πυροβόλο 20χιλιοστών , ακόμη και τα τουρκικά marder έχουν 20χιλιοστων, και έχει και θερμικό περισκόπιο, ισχυρότερο κινητήρα και είνιαι επωφελής η ανταλλαγή.

Δεν θα υπάρξει κανένα κενό, θα πάμε στην Γερμανία και θα τα επιθεωρήσουμε" ανέφερε ενώ τόνισε πως μεγάλος αριθμός εξ αυτών θα πάνε στα νησιά.