Τουρκική ”επίθεση” για συνολική αναθεώρηση του status quo του Αιγαίου: ”Να συζητηθεί το θέμα & της Κρήτης”Εκτός ελέγχου οι Τούρκοι για άλλη μία φορά, οι οποίοι προκαλούν μέσω άρθρων τους, κατόπιν εντολής του Ρ. Τ. Ερντογάν!

Τι αναφέρουν:

”Οι ΗΠΑ μπορεί να έφυγαν από το Αφγανιστάν, να αποσύρθηκαν από τη Λιβύη, να έχασαν το ενδιαφέρον τους για τη Μαύρη Θάλασσα, αλλά δεν υπάρχει πιθανότητα να εγκαταλείψουν το «Σχέδιο Κουρδιστάν». Το γεγονός αυτό, που μπορεί να αναλυθεί με τον τίτλο «ασφάλεια του Ισραήλ», θα καθορίσει και τη σφοδρότητα της αντίδρασης κατά της Τουρκίας.

Καθώς η Τουρκία μπλοκάρει την ίδρυση του 2ου Ισραήλ, θα αντιμετωπίσει μια σειρά από απειλές, από την οικονομία μέχρι την ασφάλεια. Η απειλή που φαίνεται πολύ πιο ξεκάθαρη τώρα είναι το γεγονός ότι οι ΗΠΑ δεν θα διστάσουν να πιέσουν την Ελλάδα εναντίον μας για το «Κουρδιστάν».

Φαίνεται ότι η Ελλάδα, που ανόητα οδηγήθηκε να πάρει τα όπλα, παρέδωσε όλη της την πρωτοβουλία στις ΗΠΑ. Το κοινό ετοιμάζεται να πατήσει τη σκανδάλη και η εχθρότητα τροφοδοτείται. Παραμύθια της «Τουρκίας ως δύναμη Κατοχής» διηγούνται καθημερινά στα ελληνικά ΜΜΕ. Καθώς η οικονομική ύφεση βαθαίνει, η οργή του κοινού στρέφεται προς την Τουρκία. Στη χώρα επικρατεί κρίση υστερίας. Δεν είναι πλέον δυνατόν να παγώσουν τα προβλήματα στο Αιγαίο, ούτε να υποτιμηθεί η άνωθεν απειλή.

Δύο σημαντικά μηνύματα δόθηκαν προχθές η Τουρκία σχετικά με την ένταση στην περιοχή. Πρώτον, ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου έθεσε το θέμα των νησιών στο Μη Στρατιωτικό καθεστώς και είπε: «Η πρέπει να αφοπλίσει αυτά τα νησιά. Διαφορετικά, ξεκινά η συζήτηση για την κυριαρχία». είπε. Τότε ο ηγέτης του MHP σήκωσε το χέρι του και είπε: «Τα 12 νησιά σφετερίστηκαν άδικα από την Τουρκία. Η κλεμμένη περιουσία πρέπει να επιστραφεί στον ιδιοκτήτη της».

Ο πρόεδρος του κόμματος Vatan Doğu Perinçek προειδοποιεί εδώ και πολύ καιρό την ίδια στιγμή.

Είναι απαραίτητο να κατανοήσουμε ότι εάν δεν αυξήσουμε την αποτρεπτική μας ικανότητα, το να έχουμε δίκιο δεν θα λειτουργήσει. Μπροστά μας δεν είναι μόνο το μέτωπο του Αιγαίου, αλλά και το μέτωπο της Ανατολικής Μεσογείου και της Συρίας. Αν χάσουμε σε ένα μέτωπο, χάνουμε και στα τρία μέτωπα. Επομένως, πρέπει να κάνουμε μια πολύπλευρη προετοιμασία.

Η ενότητα είναι απαραίτητη. Θα πρέπει να αυξηθούν οι στρατιωτικές δυνατότητες και να ολοκληρωθούν οι κρίσιμες ανάγκες υποδομής. Επενδύστε στον στρατό.

Τι χρειάζεται:

Η απόφαση για «casus belli» του 1995 πρέπει να υπενθυμιστεί από τα στόματα των επισήμων.

Το καθεστώς χωρικών υδάτων των 3 μιλίων πρέπει να τεθεί στην ημερήσια διάταξη.

Η ιδιοκτησία νησιών, νησίδων και υφάλων των οποίων η κυριαρχία δεν έχει μεταβιβαστεί στην Ελλάδα με συμφωνίες θα πρέπει να ανοιχτεί προς συζήτηση.

Αν χρειαστεί θα πρέπει να συζητηθεί και το καθεστώς της Κρήτης.

Οι S-400 θα πρέπει να αναπτυχθούν στο Αιγαίο.

Οι αρνητικές πρακτικές κατά των Τούρκων και των προσφύγων της Δυτικής Θράκης πρέπει να μπουν στην ατζέντα”, αναφέρουν προκλητικά οι Τούρκοι!