Προσπάθειες αποπροσανατολισμού! Στόχος η εστίαση της προσοχής μας στον Έβρο την ώρα που ετοιμάζουν τις κινήσεις τους σε Αιγαίο-ΝΑ Μεσόγειο-ΚύπροΣχολιάζοντας το δημοσίευμα του Avia.pro, που έκανε λόγο ότι οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις ανέπτυξαν περισσότερα από 80 άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού στα τουρκικά σύνορα, επικαλούμενο τουρκικές πηγές, αναρωτιόμασταν αν μπορεί αυτή η μέθοδος της δήθεν απειλής να λειτουργήσει σαν πρόσχημα για "προληπτικό χτύπημα" των Τούρκων με ...συνταγή Πούτιν; 

Πράγματι τα όσα αναφέρονται  περί δήθεν απειλής στον Έβρο απο Ελληνικής πλευράς λόγω υποτιθέμενης συγκέντρωσης 80 αρμάτων-ΤΟΜΠ  και πυροβόλων είναι τουλάχιστον αστεία για να μην πούμε γελοία....

Ακόμη και αν οι πληροφορίες ευσταθούσαν, 80 άρματα και ΤΟΜΠ είναι δύναμη  μιας Επιλαρχίας Αρμάτων (ΕΜΑ) και ενός Μηχανοκίνητου Τάγματος (ΜΤΠ), τα δε πυροβόλα αντιστοιχούν το πολύ σε μια Μοίρα
Για τους γνώστες και όχι για άσχετους αυτές οι δυνάμεις δεν αντιπροσωπεύουν ούτε το 50% των Μονάδων μιας Μηχανοκίνητης (Μ/ΚΤΑΞ) ή Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας (ΤΘΤ)

Δηλαδή με ούτε μισή Μηχανοκίνητη ή Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία.... η Ελλάδα,  σύμφωνα με τα ξένα δημοσιευματα, σκοπεύει να επιτεθεί στην 1η Τουρκική Στρατιά στην Ανατολική Θράκη που έχει 7 Μ/ΚΤΑΞ, 3ΤΘΤ και 3ΤΑΞΚΔ (Ταξιαρχίες Καταδρομών)

Από τους  παραπάνω αριθμούς και μόνο, αντιλαμβανόμαστε ότι αυτά τα περί υποτιθέμενης Ελληνικής απειλής σε βάρος της Τουρκίας στον Έβρο, ανήκουν στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας

Διαπιστώσεις-Συμπεράσματα
Από τα παραπάνω συμπεραίνουμε, ότι το όλο θέμα και τα δημοσιεύματα με υποθετικά σενάρια επιστημονικής φαντασίας  περί Ελληνικής επίθεσης στον Έβρο, αποσκοπούν στα εξής:

1. H μέθοδος της δήθεν απειλής από την Ελλάδα να λειτουργήσει σαν πρόσχημα για "προληπτικό χτύπημα" των Τούρκων με ...συνταγή Πούτιν, όπως έχουμε ήδη επισημάνει

Ωστόσο αυτό σκοντάφτει στο γεγονός ότι η Τουρκία στον Έβρο την παρούσα χρονική περίοδο για μια σειρά από πολύ σοβαρούς λόγους δεν θα αποτολμήσει κάποια  επιθετική ενέργεια, με εξαίρεση ενδεχομένως  των νησίδων στο ποτάμι σε μια προσπάθεια αντιπερισπασμού

Οι λόγοι που μας οδηγούν στην παραπάνω εκτίμηση είναι:

-Έβρος και Αιγαίο συνιστούν μέρος του κρίσιμου άξονα  για τα συμφέροντα ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ, τόσο αναφορικά με την μεταφορά στρατευμάτων-οπλικών συστημάτων και πυρομαχικών προς τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και την Ουκρανία, όσο και του φυσικού αερίου από χώρες της Β.Αφρικής -Μ.Ανατολής προς Αλεξανδρούπολη και εκείθεν προς τις Ευρωπαϊκές χώρες. 

-Η Αλεξανδρούπολη αποτελεί σημαντικότατη  βάση των ΗΠΑ για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της σε Ανατολική Ευρώπη και Βαλκάνια

-ΗΠΑ -Γαλλία-Ισραήλ στηρίζουν την Ελλάδα την οποία θεωρούν στρατηγικό τους σύμμαχο, πυλώνα σταθερότητας και ειρήνης στην περιοχή. 

-Η Ελληνογαλλική συμφωνία προβλέπει ρήτρα αμοιβαίας στρατιωτικής βοήθειας σε περίπτωση προσβολής μιας εκ των δύο χωρών από τρίτη χώρα.

-Γαλλία-Γερμανία με δηλώσεις των ηγετών τους γνωστοποίησαν ότι θεωρούν απαράδεκτο και μη αποδεκτό  να απειλείται η Εθνική κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητα οποιουδήποτε μέλους της ΕΕ.

-Είχαμε τέλος πρόσφατα  επαναβεβαίωση  από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του εδαφίου 7 του άρθρου 42 της συνθήκης της ΕΕ, κοινώς της ρήτρας  αμοιβαίας συνδρομής της ΕΕ.

2. Η τουρκική πληροφόρηση που επικαλείται το Ρωσικό ΜΜΕ, αποσκοπεί να αποπροσανατολίσει το Ελληνικό ενδιαφέρον ότι οι Τούρκοι κάτι ετοιμάζουν στον Έβρο.
 
Το αντίθετο ισχύει,  αφού αναμένουμε εκδήλωση της Τουρκικής επιθετικότητας σε Αιγαίο και ΝΑ Μεσόγειο-Κύπρο.

Άλλωστε αύριο είναι η 20η Ιουλίου,  όπου το 1974 οι Τούρκοι εισέβαλλαν στην Κύπρο μας με τον ΑΤΤΙΛΑ, συμβολική ημερομηνία για τον Ερντογάν, ο οποίος έχει την τάση να προβαίνει σε νέες επιθετικές ενέργειας σε βάρος του Ελληνισμού, σε χρόνο αλλά και τόπο....

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι Τούρκοι πάντα προσπαθούν να μας παραπλανήσουν αναφορικά με τους πραγματικούς τους στόχους στο πεδίο της μάχης, όπως έκαναν στην Κύπρο το 1974 με την εισβολή του ΑΤΤΙΛΑ, όπου έστελναν εικονική νηοπομπή με κατεύθυνση την Αμμόχωστο, ενώ η πραγματική ακολουθούσε με κατεύθυνση την ακτή Πέντε μίλι όπου έγινε και η αποβίβαση των Τούρκων.

Κάτι ανάλογο έκαναν και στα Ίμια το 1996, όταν απογείωσαν ελικόπτερο που έκανε πτήσεις πάνω από τις δύο βραχονησίδες προκειμένου οι άνδρες της ΜΥΚ που ήταν στη μια από αυτές να στρέψουν την προσοχή τους σε αυτό, όταν στον ίδιο χρόνο έριχναν στη θάλασσα φουσκωτό από τη φρεγάτα ΓΙΑΒΟΥΖ με κατάλληλο ελιγμό, έτσι ώστε να φθάσουν απαρατήρητοι στην αφύλαχτη βραχονησίδα.

Τέλος θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι έχουν κάθε συμφέρον ρωσικά ΜΜΕ να υποδαυλίζουν εντάσεις μεταξύ δύο κρατών μελών του ΝΑΤΟ, όπως είναι η Ελλάδα και η Τουρκία, για όφελος της χώρας τους.

Συνεπώς ας κρατάμε μικρό καλάθι σε τέτοιες ειδήσεις...