Άντε πάλι! Τσαβούσογλου: Κάνουμε κάθε είδους προετοιμασία, κι ένα βράδυ ξαφνικά



Της νύχτας τα καμώματα τα βλέπει η μέρα και γελά!

ΟΤούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου μίλησε στο TV100 και επανέφερε τις...βραδινές ανησυχίες των Τούρκων. 

Τα κυριότερα σημεία από τις δηλώσεις του υπουργού Τσαβούσογλου έχουν ως εξής:

-Τρομοκρατικές οργανώσεις εξακολουθούν να υπάρχουν στο Ιράκ. Το Daesh ήλεγχε το μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Με την υποστήριξή μας, δεν είναι πλέον ισχυρό τόσο στη Συρία όσο και στο Ιράκ.

-Η ιρακινή κυβέρνηση δεν μπορεί να διαχειριστεί έναν αποτελεσματικό αγώνα κατά των τρομοκρατικών οργανώσεων. Αυτός είναι ο λόγος των προκλήσεων εναντίον μας.

-Σεβόμαστε την εδαφική ακεραιότητα του Ιράκ.

-Οι ΗΠΑ δεν είναι ειλικρινείς στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας.

-Όσον αφορά τη Συρία, τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Ρωσία δεν τήρησαν τις υποσχέσεις τους προς εμάς.

-Η τρομοκρατία εξακολουθεί να υπάρχει στη Συρία.

-Δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ PKK-PYD-PJAK.

-(Για το μήνυμα στρατιωτικής δράσης στη Συρία) Κάνουμε κάθε είδους προετοιμασία, ένα βράδυ ξαφνικά...Η Τουρκία κάνει κάθε είδους προετοιμασία. Αυτό έχει γίνει πλέον το μότο. Όπως είπε ο Πρόεδρός μας, ξαφνικά ένα βράδυ., ανέφερε χαρακτηριστικά παραπέμποντας και στην ίδια φράση που είπαν για την χώρα μας. Αλλά της νύχτας τα καμώματα τα βλέπει η μέρα και γελά! 

-(Για το συλλυπητήριο μήνυμα στους Κούρδους από τις ΗΠΑ) Αυτό το μήνυμα είναι απαράδεκτο.

-Αγωνιζόμαστε για την αποτελεσματικότητα του ΟΗΕ.

-Η Ρωσία και οι ΗΠΑ δεν τήρησαν τις υποσχέσεις τους. Και οι δύο πρόκειται να καθαρίσουν αυτούς τους τρομοκράτες από αυτές τις περιοχές. Δεν επεμβαίνουν καθόλου, περιπολούν με τους Ρώσους σε ορισμένες περιοχές και σε πολλά σημεία, ειδικά στη βορειοανατολική, οι ΗΠΑ συνεχίζουν την οπλική τους υποστήριξη.

-Γιατί οι ΗΠΑ εισέβαλαν στο Ιράκ; Γιατί το ΝΑΤΟ μπήκε στο Αφγανιστάν; Θα πείτε, "Υπάρχουν τρομοκράτες στο Ιράκ, υπάρχουν πυρηνικά όπλα", αλλά θα έρθετε δίπλα μου, ενάντια στον αγώνα ενάντια στην τρομοκρατική οργάνωση που επιτίθεται σε εμένα, τον στρατιώτη μου, τον πολίτη μου, τους Σύρους και ενάντια στον αγώνα του συμμάχου σου. Αυτοί είναι οι λόγοι για να αποσυρθείς από εκεί. Δεν είναι ειλικρινείς στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας.