Ελληνοτουρκικά – Στρατηγός Τζούμης: Πρέπει να δείξουμε ότι είμαστε έτοιμοι να πάμε ακόμα και σε πόλεμο



Δείτε τι λέει ο κ. Τζούμης, αντιστράτηγος ε.α. Απόφοιτος της Σχολής Διοίκησης Επιτελών του Στρατού Ξηράς, της Ανωτάτης Διακλαδικής Σχολής Πολέμου και της Σχολής Εθνικής Άμυνας, για τα Ελληνοτουρκικά

Ελληνοτουρκικά: Για το τεταμένο κλίμα που επικρατεί ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία, έγινε συζήτηση τη Δευτέρα (25/7) στον ΣΚΑΪ – συγκεκριμένα στην εκπομπή «Σήμερα».

Εκ των ομιλητών ήταν οι Τάσος Χατζηβασιλείου (βουλευτής Ν.Δ.), Κωνσταντίνος Λάβδας (καθηγητής Ευρωπαϊκής Πολιτικής) και Λάμπρος Τζούμης.

Ας σταθούμε στον κ. Τζούμη, διότι η δική του ατάκα ήταν και η πιο ενδιαφέρουσα.

Ο Λάμπρος Τζούμης είναι αντιστράτηγος ε.α. Απόφοιτος της Σχολής Διοίκησης Επιτελών του Στρατού Ξηράς, της Ανωτάτης Διακλαδικής Σχολής Πολέμου και της Σχολής Εθνικής Άμυνας.

Υπηρέτησε στο ΓΕΣ και στο ΓΕΕΘΑ ως επιτελής και σε διευθυντικές θέσεις.

Σε εθνικό επίπεδο, τμηματάρχης Συνδρομής στην Αντιμετώπιση Καταστροφών.

Στο ΝΑΤΟ εθνικός αντιπρόσωπος της Ελλάδας στις επιτροπές Civil Emergency Planning και Senior Civil Emergency Planning Committee.

Διοικητής του 286ου Τάγματος Πεζικού στη Λήμνο, του 38ου Συντάγματος Πεζικού στη Ρόδο της Ελληνικής Δύναμης Κοσσυφοπεδίου και της 88ης ΣΔΙ (Ταξιαρχίας Λήμνου).

Υποδιοικητής της ΧVI Mηχανοκίνητης Mεραρχίας Πεζικού (Διδυμότειχο).

Κι αφού τελειώσαμε με τις… συστάσεις να πούμε ότι, μεταξύ άλλων, ο κ. Τζούμης είπε χαρακτηριστικά: «Πρέπει να δείξουμε ότι είμαστε έτοιμοι να πάμε ακόμα και σε πόλεμο».

Επίσης τόνισε:

«Αν υλοποιηθεί το εξοπλιστικό πρόγραμμα της Ελλάδας με τα Rafale, τα Belharra και τον εκσυγχρονισμό των F-16, αλλάζουν τελείως οι ισορροπίες.

Κι αυτό νομίζω οι Τούρκοι το ξέρουν. Είναι ένα στοιχείο που ενδεχομένως οδηγεί την Τουρκία να δρομολογήσει εξελίξεις το επόμενο διάστημα και μέχρι τις τουρκικές εκλογές.

Δεν νομίζω ότι η Τουρκία θα αφήσει την Ελλάδα να ολοκληρώσει το πρόγραμμα και εκείνη να μείνει εκεί που είναι».