Μιλούν για ελληνοτουρκικό επεισόδιο! Τουρκικό ΜΜΕ: Η ελληνική ακτοφυλακή σταματά τουρκικό ταχύπλοο με πυρά



Ο χειριστής του ταχύπλοου συνελήφθη για διακίνηση παράτυπων μεταναστών από τις ελληνικές αρχές

Η ελληνική ακτοφυλακή σταματά τουρκικό ταχύπλοο με χρήση πυρών, αναφέρει τουρκικό ΜΜΕ, σημειώνοντας στη συνέχεια πως ο χειριστής του ταχύπλοου συνελήφθη για διακίνηση παράτυπων μεταναστών από τις ελληνικές αρχές.

Η τουρκική μονταζιέρα δίνει ρεσιτάλ για ακόμα μια φορά, συντηρώντας την ένταση στα ελληνικά νερά του Αιγαίου και εργαλοιοποιώντας το μεταναστευτικό κατά πάγια τακτική για την υποβάθμιση της εικόνας της Ελλάδος στη διεθνή κοινότητα.

Το τουρκικό ΜΜΕ αναφέρει:
"Ο Τούρκος καπετάνιος στο ταχύπλοο των 5 μέτρων, το οποίο σταμάτησε την ελληνική ακτοφυλακή πυροβολώντας μεταξύ της συνοικίας Μαρμαρίς της Μούγλα και της Ρόδου, συνελήφθη. Ανακοινώθηκε ότι ο Τούρκος καπετάνιος συνελήφθη κατά την επιστροφή του στη Μαρμαρίς αφού άφησε μία γυναίκα και ένα παιδί στο νησί.

Ο 31χρονος Τούρκος καπετάνιος, ο οποίος φέρεται να γύρισε αφότου άφησε μια γυναίκα και μια κοπέλα στην παραλία Aquarum στη Ρόδο, με το ταχύπλοο 5 μέτρων του από την περιοχή Μαρμαρίς της Μούγλα, παρατήρησε την ελληνική ακτοφυλακή.
 
Αναφέρθηκε ότι ο καπετάνιος του ταχύπλοου, το οποίο ακολούθησαν δύο σκάφη της ελληνικής ακτοφυλακής, όταν δεν σταμάτησε παρά τις προειδοποιήσεις, έγινε χρήση πυρών.

Ενώ δεν έγινε γνωστό το όνομα του Τούρκου καπετάνιου, ο οποίος μεταφέρθηκε με πλοίο στο λιμάνι της Ρόδου μετά την κράτηση του, έγινε γνωστό ότι θα οδηγηθεί σήμερα στο δικαστήριο για αδικήματα λαθρεμπορίας μεταναστών και μη τήρηση της προειδοποίησης. Ανακοινώθηκε ότι κατασχέθηκε το σκάφος με τον Τούρκο καπετάνιο".

Ο υβριδικός πόλεμος με την εργαλειοποίηση των μεταναστών από Τούρκους διακινητές πιστούς στο καθεστώς της Άγκυρας συνεχίζεται.

Την 1η Ιουλίου είχαμε κινηματογραφική καταδίωξη σκάφους διακινητών μεταναστών από το Λιμενικό, με αποτέλεσμα τη σύλληψη πέντε αλλοδαπών καθώς και τεσσάρων διακινητών τους.

Ιστιοφόρο που μετέφερε μετανάστες από τα παράλια της Τουρκίας, προσπάθησε να εμβολίσει σκάφος του Λιμενικού. Το σκάφος του Λιμενικού προέβη αρχικά σε χρήση ηχητικών σημάτων, προκειμένου να ακινητοποιήσει το ιστιοφόρο. Όμως, ο κυβερνήτης του, αντί να συμμορφωθεί, ανέπτυξε ταχύτητα και προσπάθησε να εμβολίσει το σκάφος του Λιμενικού.

Οι άνδρες του Λιμενικού ξεκίνησαν ρίψεις προειδοποιητικών βολών, σε ασφαλή τομέα και τότε κατάφεραν να το ακινητοποιήσουν. Συνελήφθησαν 5 μετανάστες και οι 4 διακινητές.