Ελληνοτουρκικά: Σε κατάσταση συναγερμού οι Ένοπλες Δυνάμεις – Βγάζουν γεωτρύπανο οι Τούρκοι!Συνεχίζουν τα ελληνοτουρκικά να απασχολούν έντονα, με τις εξελίξεις να είναι πολλές τις τελευταίες ώρες.

Ελληνοτουρκικά: Σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής είναι οι Ένοπλες Δυνάμεις στην Ελλάδα, από τη στιγμή που η Τουρκία έκανε νέες ανακοινώσεις.

Συγκεκριμένα, αποκάλυψε ότι θα βγάλει στη Μεσόγειο το νέο πλωτό γεωτρύπανο «Αμπντούλ Χαμίτ Χαν» για έρευνες στις 9 Αυγούστου.

Για ακόμα μία φορά η Τουρκία δείχνει να προκαλεί, θέλοντας να βρει φυσικό αέριο, μήπως και καταφέρει το Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να σώσει σε ένα βαθμό την οικονομία της χώρας του, που συνεχίζει να καταρρέει.

Ο Φουάτ Οκτάι, αντιπρόεδρος της Τουρκίας, έκανε γνωστή την είδηση της επιχείρησης εδώ και μέρες, ωστόσο μέχρι τώρα δε γνωρίζαμε την ακριβή ημερομηνία.

Φυσικά το Πολεμικό Ναυτικό βρίσκεται σε εγρήγορση και θα παρακολουθεί πολύ στενά τις κινήσεις του γεωτρύπανου.

Μάλιστα οι εντολές που έχει είναι ξεκάθαρες, αφού σε περίπτωση που αυτό θελήσει να περάσει στα ελληνικά χωρικά ύδατα, θα πρέπει να το αποτρέψει.

Ελληνοτουρκικά: Αυτό είναι το μεγάλο ερωτηματικό!
Μπορεί η ημερομηνία να έγινε γνωστή, ωστόσο κανείς ακόμα δε γνωρίζει που θα επιλέξει η γειτονική χώρα να κάνει την έρευνα της.

Σύμφωνα με τα όσα έχει πει ο υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ «η αποστολή του γεωτρύπανου θα είναι στη Γαλάζια Πατρίδα, ενώ εξετάζονται 5 με 6 σημεία. Ένα απ’ αυτά θα επιλεγεί».

Μένει να δούμε πόσο ακόμα θα αποφασίσει να προκαλέσει η Τουρκία αλλά και τι θα πράξει η Ελλάδα σε περίπτωση που τα πράγματα είναι έτοιμα να ξεφύγουν.

Κανείς φυσικά δεν μπορεί να απορρίψει την περίπτωση ενός ακόμα θερμού επεισοδίου, όπως ακριβώς και την περσινή καλοκαιρινή περίοδο.