Ελληνοτουρκικά: Οι Harpoon απελευθερώνουν Rafale και Mirage για στρατηγικά πλήγματα βαθιά στην ΤουρκίαΕλληνοτουρκικά: Οι Harpoon απελευθερώνουν Rafale και Mirage για στρατηγικά πλήγματα βαθιά στην Τουρκία αφού όλα τα ελληνικά μαχητικά θα φέρουν πλέον αντιπλοϊκούς.

Το μεγάλο φορτίο των πληγμάτων κατά πλοίων έφεραν μέχρι σήμερα τα ελληνικά Mirage και τα Rafale (σ.σ. όταν παραδοθούν).

Η απελευθέρωση των AGM-84L Harpoon για τα ελληνικά F-16 λύνει τα χέρια της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, αφού πλέον Rafale και Mirage θα μπορούν να σχεδιάζουν, αν χρειαστεί, τις αποστολές τους βαθιά στην τουρκική ενδοχώρα, χωρίς να χρειάζεται να καλύπτουν τα… νώτα της Ελλάδας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Μην ξεχνάμε ότι τα ελληνικά Mirage και Rafale φέρουν τους πυραύλους SCALP-EG.

Μάλιστα, στις αναλύσεις τους, οι Τούρκοι θεωρούν τους ελληνικούς SCALP-EG, (σ.σ. με εμβέλεια στόχου άνω των 350 χλμ), ως τη μεγαλύτερη απειλή για τις εγκαταστάσεις τους.

Οι Τούρκοι τους χαρακτηρίζουν «τρομερά αποτελεσματικούς», ενώ σύμφωνα με το τουρκικό trmilitarynews.com, «χάρη στους πυραύλους SCALP-EG, η ικανοτητα της Ελλάδας να καταστρέφει χερσαίους στόχους από μέγιστο βεληνεκές 350+ χλμ, είναι ένα στρατηγικό ζήτημα που δεν πρέπει να αγνοηθεί όσον αφορά την τουρκική-ελληνική στρατιωτική ισορροπία στο Αιγαίο».

H Ελλάδα διαθέτει περίπου 90 βλήματα SCALP-EG.

Ένα άλλο βασικό πλεονέκτημα που δίνουν οι AGM-84L Harpoon είναι πως πλέον, τα ελληνικά F-16 Viper θα μπορούν να πλήξουν τους anti-ship στόχους τους από μεγαλύτερη απόσταση.

Οι νέοι ελληνικοί AGM-84L Harpoon με εμβέλεια άνω των 200 χλμ. δίνουν τρομερές δυνατότητες στα ελληνικά F-16 την ώρα που τα ελληνικά Mirage και Rafale θα αυξήσουν την πίεση, αν χρειαστεί, στην προβληματική τουρκική αεράμυνα.

Και μην ξεχνάμε πως τα F-16 Viper θα σταθμεύουν στην Κρήτη.