Απελπίστηκαν οι Τούρκοι μόλις έμαθαν ότι στήσαμε «ομπρέλα» αντι-ντρόουν στα νησιά – Κλαίει η «Sabah»




Το σύστημα αντι-drones που ανέπτυξε αθόρυβα η χώρα μας στο Αιγαίο Πέλαγος, προκαλεί ανησυχία και εκνευρισμό στην Άγκυρα και στον φιλοκυβερνητικό Τύπο – «Συνεχίζει να εξοπλίζει η Ελλάδα τα νησιά κάτω από την μύτη μας», γράφει η εφημερίδα Sabah.
 
Για «επικίνδυνα παιχνίδια στο Αιγαίο από την Ελλάδα» κάνει λόγο η τουρκική εφημερίδα Sabah, λόγω του συστήματος αντι-drones που αναπτύσσει αθόρυβα η χώρα μας στο Αιγαίο Πέλαγος -και όχι μόνο- προκαλώντας ανησυχία και εκνευρισμό στην Άγκυρα.

«Η Ελλάδα, που δεν σταματάει να εξοπλίζει τα νησιά κάτω από τη μύτη μας, παίζει επικίνδυνα παιχνίδια.

»Όπως διέρρευσε τελευταία κίνηση της αποτελεί η τοποθέτηση συστημάτων αντι-drones στα νησιά του Αιγαίου και σε άλλα κρίσιμα σημεία.

»Το σχέδιο υλοποιήθηκε κάτω από απόλυτη μυστικότητα» γράφει η εφημερίδα, τονίζοντας πως στο στόχαστρο έχουν μπει τα τουρκικά UAV Bayraktar TB-2 και τα πιο εξελιγμένα ANKA-S SİHA.

Τα τουρκικά ΜΜΕ δίνουν ευρεία δημοσιότητα στο ελληνικό αντι-drones σύστημα, ισραηλινής τεχνολογίας, το οποίο ουσιαστικά παρεμβαίνει στην πτητική δυνατότητα των πιθανών εχθρικών UAV, αποπροσανατολίζοντάς του τόσο μετά από παρέμβαση στο υφιστάμενο σχέδιο πτήσης που είναι αποθηκευμένο στη μνήμη, αλλά και σε περίπτωση που υπάρξει αλλαγή στη συνέχεια.

Η «ομπρέλα» προστασίας του εθνικού εναέριου χώρου, υλοποιήθηκε το τελευταίο διάστημα κάτω από πλήρη μυστικότητα.