Ισραηλινοί: 3 χλμ η ισραηλινή ομπρέλα στα νησιά – Δεν θα λειτουργούν επικοινωνίες και GPS των Bayraktar



Ισραηλινοί: 3 χλμ θα είναι η εμβέλεια της ισραηλινής ομπρέλας στα νησιά του Αιγαίου, στην οποία δεν θα λειτουργούν οι επικοινωνίες και τα GPS των Bayraktar.

Τα τουρκικά drone έχουν αυξήσει μέσα σε έναν χρόνο κατά 182% τις παραβιάσεις στον ελληνικό εναέριο χώρο.

Τα στοιχεία αυτά δεν έμειναν ασχολίαστα από τους Ισραηλινούς, οι οποιοι και βάζουν αντι-drone ασπίδα στα ελληνικά νησιά και τον Έβρο.

Το ισραηλινό σύστημα θα μοιάζει με το Drone Dome που χρησιμοποιεί το Iσραήλ και, σύμφωνα με ανάλυση του Jewish Institute for National Security of America (JINSA), θα μπορεί να παρεμβαίνει στις συχνότητες των τουρκικών drone (μικρών και μεγάλων) και να τα εμποδίζει να ολοκληρώσουν την αποστολή τους.

Οι Ισραηλινοί δίνουν μεγάλη σημασία στο ελληνικό Drone Dome, το οποίο σύμφωνα με την έκθεση θα παρέχει προστασία σε μία απόσταση 3,22 χλμ. από τα ελληνικά νησιά, επεμβαίνοντας στις επικοινωνιες των τουρκικών drone και στα GPS τους.

Με λίγα λόγια τα τουρκικά drone είτε θα πέφτουν είτε θα επιστρέφουν στη βάση τους, σύμφωνα με τον αλγόριθμό τους, αλλά σε κάθε περίπτωση η αποστολή τους θα αποτυγχάνει, σημειώνει το αμυντικό τουρκικό σάιτ savunmasanayist.com, για τους τρόπους αντιμετώπισης των τουρκικών drone (σ.σ. γενικότερα).