Τουρκία: 300 πύραυλοι κατά των ελληνικών υποβρυχίων στο τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό



Τουρκία: 300 πυραύλους κατά των ελληνικών υποβρυχίων ετοιμάζεται να παραδώσει στο τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό τη τουρκική Roketsan.

Οι Τούρκοι έχουν ήδη εξοπλίσει 12 περιπολικά σκάφη κλάσης TUZLA με τις DSH Rocket ενώ η Roketsan θα παραδώσει οπλισμό για ακόμα 12 σκάφη.

Συνολικά πρόκειται για 300 ρουκέτες DSH κατά υποβρυχίων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε εμβέλεια 500 – 2.000 μ και βάθος 15 – 300 μ..

«Το Σύστημα Ελέγχου Πυρός υπολογίζει τις βολής χρησιμοποιώντας τις πληροφορίες πορείας και στόχου που παρέχονται από την πλατφόρμα επιφανείας», σημειώνει το τουρκικό savunmasanayist.com.

Bέβαια, όπως γίνεται εύκολα κατανοητό, οι Τούρκοι πρέπει πρώτα να… βρουν τα αόρατα ελληνικά υποβρύχια για να καταφέρουν να ρίξουν εναντίον τους. Και όπως είδαμε δεν είναι και το… πιο δυνατό τους σημείο το να βρίσκουν τα ελληνικά υποβρύχια. Πριν από δύο χρόνια τα έψαχαν δύο μήνες και δεν τα έβρισκαν… πουθενά.

Είναι σημαντικό ότι η συγκεκριμένη εξέλιξη συμβαίνει λίγο πριν ανακοινώσει ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τον χώρο στον οποίο το τουρκικό γεωτρύπανο Αμπντούλ Χαμίτ Χαν θα κάνει γεωτρήσεις.

Το τουρκικό γεωτρύπανο αναμένεται, όπως έχει ανακοινωθεί να ξεκινήσει για το σημείο ερευνών και γεωτρήσεων στις 9 Αυγούστου.

Έχει ήδη γίνει γνωστό πως θα συνοδεύεται από τουρκικά πολεμικά πλοία (σ.σ. και ίσως και υποβρύχια και τουρκικά drone).

Η Ελλάδα έχει προετοιμαστεί για κάθε τουρκικό σενάριο, την ώρα που οι Ισραηλινοί θεωρούν πιο πιθανό το γεωτρύπανο να κατευθυνθεί προς την Κύπρο.

Η Ελλάδα, μετά την έξοδο του τουρκικού γεωτρύπανου στην Ανατολική Ευρώπη εξέδωσε Navtex για την περιοχή νοτιοανατολικά της Ρόδου (σ.σ. με το μπλε στον χάρτη).

Το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό για τις ανάγκες της αεροναυτικών ασκήσεων με πραγματικά πυρά στα νοτιοανατολικά της Ρόδου έως και τις 22 Αυγούστου, έχει δεσμεύσει με Navtex την περιοχή, κοντά στην οποία θα δραστηριοποιείται το τουρκικό γεωτρύπανο.