Πάνε να φάνε τον Ερντογάν οι υπουργοί του; – Μυστήριο με Σοϊλού



Τουρκία: Πάνε να φάνε τον Ερντογάν οι ίδιοι του οι υπουργοί την ώρα που όπως υποστηρίζει δημοσίευμα στην Τουρκία ο Τούρκος πρόεδρος ετοιμάζεται να βγάλει από την κυβέρνηση τον πανίσχυρο Τούρκο υπουργό Εσωτερικών.

Ο Σουλεϊμάν Σοϊλού είναι ο πανίσχυρος Τούρκος υπουργός Εσωτερικων της κυβέρνησης Ερντογάν, ο οποίος και ανέλαβε την αναδιάρθρωση του τουρκικού δημοσίου και την προστασία των εσωτερικών μηχανισμών της χώρας από τους γκιουλενιστές.

Μάλιστα ο Σοϊλού κατηγορήθηκε από την τουρκική αντιπολίτευση για δημιουργία «εσωτερικού στρατού», στις υπηρεσίες απευθείας του Τούρκου προέδρου.

Τώρα, δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Korkusuz, το οποίο υπογράφει ο Τούρκος δημοσιογράφος, Αχμέτ Τακάν, γνωστός το παρελθόν για διάφορες ανθελληνικές του θέσεις, σημειώνει πως ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει δρομολογήσει την καθαίρεση του Σουλεϊμάν Σοϊλού.

Η είδηση προκαλεί τουλάχιστον έκπληξη, αφού ο Σοϊλού είναι ένας από τους πιο ισχυρούς ανθρώπους στο πολιτικό σκηνικό της Τουρκίας, μετά τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Είναι θέμα χρόνου να απολυθεί ο Σουλεϊμάν Σοϊλού από τη θέση του ως Υπουργού Εσωτερικών…», ανέφερε ο Αχμέτ Τακάν.

Σύμφωνα με τον Τούρκο δημοσιογράφο, «ο Ερντογάν δεν θέλει να πάει στις εκλογές με τον Υπουργό Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού και την οργανωτική του δομή».

Η συγκεκριμένη εξέλιξη αν επιβεβαιωθεί θα σημαίνει πως εντός της τουρκικής κυβέρνησης έχουν αρχίσει ισχυροί κραδασμοί, με φόντο τις επερχόμενες εκλογές και ενώ ο Ρετζεπ Ταγίπ Ερντογάν, με τα στοιχεία των δημοσκοπήσεων χάνει τις εκλογές.