Οι τουρκικές αρχές αποκρύπτουν τον αριθμό των νεκρών στρατιωτών τους



Εκατοντάδες νεκροί Τούρκοι στρατιώτες έχουν μεταφερθεί στην Ταξιαρχία Καταδρομών στο βουνό Χακάρι και στο στρατόπεδο Φατίχ τους τελευταίους μήνες, αλλά οι αρχές αποκρύπτουν τις εν λόγω απώλειες από το κοινό.

Πολλοί στρατιώτες και χωροφύλακες πεθαίνουν καθημερινά στον συνεχιζόμενο πόλεμο της Τουρκίας στις Ζώνες Άμυνας Medya που ελέγχονται από τους αντάρτες στο νότιο Κουρδιστάν (βόρειο Ιράκ).

Οι περισσότεροι από αυτούς τους θανάτους δεν εξηγούνται, κάποιοι αναφέρονται ως ατυχήματα ή ακόμη και πως προκλήθηκαν από τσιμπήματα εντόμων.

Η Ταξιαρχία Καταδρομών στο Βουνό Χακάρι και το στρατόπεδο Φατίχ είναι από τις κύριες βάσεις που χρησιμοποιήθηκαν στον πόλεμο. Σε αυτές τις βάσεις γίνονται στρατιωτικές προετοιμασίες καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, καθώς στρατιώτες και χωροφύλακες μεταφέρονται από και προς τις περιοχές των συγκρούσεων. Οι νεκροί στρατιώτες και οι χωροφύλακες μεταφέρονται επίσης στις προαναφερθείσες στρατιωτικές βάσεις.

Στο παρελθόν, πραγματοποιούνταν τελετές για τους νεκρούς στρατιώτες στα στρατόπεδο, με τη συμμετοχή των επικεφαλής των φορέων του τουρκικού κράτους. Μάλιστα, η παρουσία των αρχών ήταν υποχρεωτική. Πρόσφατα ωστόσο αποκαλύφθηκε ότι δεν πραγματοποιείται πλέον καμία στρατιωτική τελετή στα στρατόπεδα του βουνού Χακάρι και του Φατίχ. Όχι μόνο αυτό, αλλά μερικές φορές οι σοροί των στρατιωτών στέλνονται απευθείας στο Βαν, αντί να μεταφέρονται πρώτα στο Χακάρι.

Σημειώνοντας ότι δεκάδες στρατιωτικά ελικόπτερα απογειώνονται και προσγειώνονται καθημερινά από τις στρατιωτικές βάσεις, με μια πηγή από τον τομέα ασφαλείας να δηλώνει: «Από την άνοιξη, εκατοντάδες νεκροί στρατιώτες έχουν μεταφερθεί στη βάση. Αυτοί οι θάνατοι δεν αναφέρονται στον Τύπο, είναι κρυμμένοι από το κοινό. Ο αριθμός των σορών που μεταφέρονται είναι τόσο μεγάλος που αναγκάζονται να τους κρύψουν».