Η Τουρκία έχει προσχεδιάσει μια κρίση με την Ελλάδα – Αυξάνεται η προκλητικότητα



Η Τουρκία έχει προσχεδιάσει για το επόμενο χρονικό διάστημα μια κρίση με την Ελλάδα.

Φωτιά στα ελληνοτουρκικά θέλει να βάλει για ακόμη μια φορά η Τουρκία, με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να είναι έτοιμος για κλιμάκωση των σχέσεων του με την Ελλάδα.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο κανάλι του Open,  o αντιστράτηγος ε.α. Λάμπρος Τζούμης, «η Τουρκία θα επιδιώξει να προκαλέσει μια κρίση μέχρι τις εθνικές τουρκικές εκλογές».

Το γεγονός πως όλες οι κινήσεις του Ερντογάν στο μέτωπο των ελληνοτουρκικών σχέσεων βρίσκει αντίκρισμα σε ένα ακροδεξιό ακροατήριο, έχει κάνει τον Τούρκο πρόεδρο να πιστεύει πως πρέπει να συνεχίσει τη ρητορική μίσους ούτως ώστε να ανεβάσει τα χαμηλά ποσοστά που του δίνουν οι δημοσκοπήσεις ενόψει των επερχόμενων εκλογών.

Ελληνοτουρκικά: Η Τουρκία έχει προσχεδιάσει μια κρίση με την Ελλάδα
Έτσι, μετά το παραλήρημα του Υπουργού εξωτερικών της χώρας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, που έκανε λόγο για εκστρατεία η Τουρκία φαίνεται πως έχει προσχεδιάσει μια κρίση με την Ελλάδα στο άμεσο μέλλον.

Μπορεί το γεωτρύπανο να κινείται σε τουρκικά ύδατα και να μην έχει προχωρήσει προς στιγμήν σε κάποια παραβίαση των εθνικών μας συνόρων, όμως αυτό δεν δίνει περιθώρια εφησυχασμού στη χώρα μας.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τζούμης, η απόφαση του Ερντογάν να κινηθεί πιο συντηρητικά δεν πρέπει να δημιουργεί την ψευδαίσθηση πως έχει αφήσει πίσω της η Τουρκία τον αναθεωρητισμό ή ότι θα αλλάξει στάση στα θέματα της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Το γεγονός ότι το γεωτρύπανο θα μείνει στη θάλασσα για περίπου 1.5 χρόνο μας δείχνει πως ακόμη βρισκόμαστε στην αρχή και πως τα πάντα μπορούν να αλλάξουν από ημέρα σε ημέρα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι 72 παραβιάσεις του εθνικού μας εναέριου χώρου μόνο τη χθεσινή ημέρα (11/8) από την τουρκική πλευρά που συνεχίζει να στέλνει μηνύματα προς την Αθήνα.

Ακόμη, το σενάριο να επιδιώξει η Τουρκία να δημιουργήσει μια κρίση και ένα θερμό επεισόδιο με τη χώρα μας, ενισχύουν οι τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίζει στην οικονομία της, με τους τούρκους να στρέφονται κατά του Ερντογάν, κάτι που δεν αρέσει στον πρόεδρο της γειτονικής μας χώρας.

Δείτε τα όσα είπε ο αντιστράτηγος ε.α. Λάμπρος Τζούμης: