Ελληνοτουρκικά: Ο Ερντογάν βλέπει φαντάσματα στην Ελλάδα – Ποιος ο σκοπός του



Ως... άντρο τρομοκρατών βλέπει την Ελλάδα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να συντηρεί την ένταση.

Ελληνοτουρκικά: Μόλις τον περασμένο Φλεβάρη ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγορούσε την Ελλάδα ότι στηρίζει την τρομοκρατία, επιτρέποντας την εκπαίδευση στελεχών του PKK.

Τώρα, το νέο αφήγημα της Άγκυρας κινείται σε παρόμοιο πλαίσιο, μιας και η χώρα μας μετατρέπεται σε καταφύγιο «τρομοκρατών». Ο Τούρκος Πρόεδρος λοιπόν επαναφέρει τις αβάσιμες κατηγορίες για υπόθαλψη στελεχών της διαμελιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης και άλλων αντικαθεστωτικών.

Μάλιστα, είναι ένα από τα σενάρια που εξετάζονται ως σκηνικό για ενδεχόμενο «ατύχημα» μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, ιδιαίτερα σε μια περίοδο που το ΝΑΤΟ απαγορεύει τις «ρωγμές».

Φυσικά, δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο, μιας και η συγκεκριμένη ιστορία εμφανίζεται κατά καιρούς ιδίως όταν υπάρχει έξαρση του μεταναστευτικού.

Τι θέλει να πετύχει ο Ερντογάν
Για την Τουρκία μια επιχείρηση «έρευνας και διάσωσης» στο Αιγαίο περισσότερο ή ενός «ανθρωποκυνηγητού» στα χερσαία σύνορα του Έβρου θα της έδινε μια αφορμή να εκμεταλλευτεί το παραμικρό «λάθος» για να προκαλέσει ένα επεισόδιο, το οποίο θα μπορούσε να πάρει διαστάσεις απρόβλεπτες.

Έτσι, επενδύει εδώ και καιρό στο εν λόγω αφήγημα και το χτίζει σταδιακά καθιστώντας το μια ακόμα «χρυσή εφεδρεία» στο κάδρο της έντασης απέναντι στην Ελλάδα.

Όλα αυτά τη στιγμή που ο Ερντογάν συνεχίζει τον υβριδικό πόλεμο μέσω του μεταναστευτικού, σε συνδυασμό με τα επικίνδυνα παιχνίδια στον Έβρο.