Σκηνικό νέων Ιμίων στήνουν οι Τούρκοι: ”Οι Έλληνες τοποθέτησαν σημαίες στη Ψέριμο, να τις κατεβάσουμε”!



Εκτός ελέγχου οι Τούρκοι, οι οποίοι προκαλούν για άλλη μία φορά με προκλητικό τους άρθρο!

Τι αναφέρουν:

”Η εκστρατεία για την τοποθέτηση σημαίας στους βράχους κοντά στα νησιά Ίμια, στα ανοιχτά της Αλικαρνασσού της Ελλάδας και κοντά στο νησί Keçi (Ψέριμος) προκάλεσε έντονες αντιδράσεις. Ο Ümit Yalım, πρώην γενικός γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, δήλωσε: «Το Υπουργείο Εξωτερικών θα πρέπει να εκδώσει επειγόντως ένα σημείωμα και να διασφαλίσει ότι αυτές οι σημαίες θα κατέβουν».

Οι κάτοικοι της πόλης άρχισαν να χτίζουν ένα παρατηρητήριο φυτεύοντας ελληνικές σημαίες στα βράχια στην τουρκική πλευρά του νησιού Keçi (Ψέριμος), που απέχει 4 μίλια από την περιοχή Turgutreis της συνοικίας Muğla της Αλικαρνασσού.

Το δημοσίευμα:


Γιγαντιαίες ελληνικές σημαίες και παρατηρητήριο

Η επιχείρηση που ξεκίνησε πριν 15 ημέρες από κατοίκους της ακριτικής Ψερίμου, να γεμίσουν τους βράχους του νησιού με Ελληνικές σημαίες που έστειλε η «Εγνατία οδός» συνεχίστηκε.

Ο καπετάν Μιχάλης Αρβίθης με τη βοήθεια των μόνιμων κατοίκων του νησιού Γιάννη Ανατολίτη και του Μικέ Μαύρου, ανέβηκαν στη βόρεια πλευρά της Ψερίμου απέναντι από τα Μικρασιατικά παράλια, έστησαν ένα μεταλλικό ιστό στο κτίσμα που κατασκευάστηκε ως παρατηρητήριο άγριων πουλιών και παραμένει ανενεργό και ύψωσαν την Ελληνική σημαία,που είναι ορατή από όλα τα διερχόμενα πλοία.

Σε δήλωση του ο Ümit Yalım ανέφερε: «δεν πρέπει ποτέ να επιτραπεί στους Έλληνες, να τοποθετούν σημαίες σε αυτούς τους βράχους, το Υπουργείο Εξωτερικών θα πρέπει να εκδώσει επειγόντως ειδική αναφορά για να κατέβουν οι σημαίες. Η καλύτερη απάντηση πρέπει να δοθεί σε όσους δείχνουν την ελληνική σημαία στους βράχους που ανήκουν στην Τουρκία.”