Η Πτώση των βάσεων στις Στρατιωτικές Σχολές δείχνει και τα προβλήματα των ΣτρατιωτικώνΗ Πτώση των βάσεων στις Στρατιωτικές Σχολές δείχνει και τα προβλήματα των Στρατιωτικών που μεγαλώνουν και αναζητούν επιτέλους λύσεις …

Η πτώση των βάσεων στις Στρατιωτικές σχολές το 2022 καθώς και η μεγάλη διαφορά των βάσεων εισαγωγής σε αυτές από τις σχολές των Σωμάτων Ασφαλείας πρέπει να προβληματίσει όλους μας και ειδικά την Ηγεσία .

Δυστυχώς τα προβλήματα των Στρατιωτικών έχουν μεγαλώσει τα τελευταία χρόνια οι συνθήκες εργασίας δεν έχουν βελτιωθεί ενώ και τα οικονομικά προβλήματα αποτέλεσμα των διαδοχικών μειώσεων των αποδοχών μας την τελευταία δεκαετία έχουν δυσμενείς επιπτώσεις και στον αριθμό των μαθητών που επιλέγουν τις Στρατιωτικές σχολές.

Να υπενθυμίσω εδώ ότι η ολομέλεια του ΣτΕ έχει γνωμοδοτήσει ότι οι Έλληνες Στρατιωτικοί χρήζουν οι μισθολογικές απολαβές τους να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες και να εκπληρώνονται οι οικονομικές συνθήκες για την αξιοπρεπή τους διαβίωση. Η δικαιοσύνη έχει αποφασίσει πρόσφατα και για την νυχτερινή μας αποζημίωση.

Τα προβλήματα όμως συνεχίζουν να μεγαλώνουν και αναζητούν επιτέλους λύσεις … http://espeep.gr/index.php/1265-2022-07-11-15-02-29

Ταγματάρχης (ΠΖ) Γεώργιος Θεοδώρου
Γεν Γραμματέας Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών
Πρόεδρος Ένωσης Στρατιωτικών Ηπείρου