Κοροϊδεύουν την Ελλάδα οι Τούρκοι – Κωμωδία UAV από την ΑθήναΕλληνοτουρκικά: Κοροϊδεύουν την Ελλάδα οι Τούρκοι, με τη Αθήνα να γίνεται αντικείμενο χλευασμού για ανάρτηση όπου παρουσιάστηκε το πρώτο ελληνικό UAV.

Οι Τούρκοι δεν άφησαν ασχολίαστη την έκφραση το «UAV που θα τρέμουν τους Τούρκους» που συνόδευε την ανάρτηση.

Οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, παρομοίασαν το UAV της Ελλάδας με μοντέλο παιχνιδιού.

«Το αγοράσατε από την αγορά;», διερωτήθηκε ένας χρήστης του διαδικτύου, σημειώνουν οι Τούρκοι.

«Το Unmanned Aerial Vehicle (UAV) σχεδιάστηκε με πρωτοβουλία τριών πανεπιστημίων στην Ελλάδα,για να ανταγωνιστεί την Τουρκία, η οποία έχει λόγο στην τεχνολογία μη επανδρωμένων οχημάτων στον κόσμο», αναφέρει η τουρκική www.star.com.tr.

«Θεωρείται ότι το UAV, το οποίο μπορεί να μείνει στον αέρα για περίπου 2 ώρες, θα ανταγωνιστεί το Bayraktar TB2 και το AKINCI, που έσπασαν ρεκόρ πτήσεων στην Τουρκία. Το πιο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό του ελληνικού UAV είναι η ομοιότητά του με τα Bayraktar TB2 SİHA, προϊόν της εταιρείας Baykar. Η ελληνική εφημερίδα Greek City Times ανακοίνωσε το ημιτελές UAV στους αναγνώστες της ως “Το UAV που τρέμουν οι Τούρκοι”», γράφουν οι Τούρκοι.

Σύμφωνα με το star.com.tr επειδή το UAV «ήταν σαν παιχνίδι, οι αντιδράσεις στα social media δεν άργησαν. Πολλοί Τούρκοι και Έλληνες χρήστες έκαναν πλάκα με το UAV».

Στο επίμαχο drone αναφέρθηκε πρόσφατα και ο υπουργός Οικονομικών Σταϊκούρας, σημειώνεται.

«Ολοκληρώθηκε το δεύτερο τρίμηνο των εργασιών του προγράμματος “Αρχύτας”, που στοχεύει στο σχεδιασμό και τη βιομηχανική παραγωγή του πρώτου αυτόνομου πολλαπλών χρήσεων», είπε ο υπουργός, αναφέρουν οι Τούρκοι.