Ο Ρώσικος στόλος μπλόκαρε την Αδριατική! Το καταδρομικό ''Varyag'' εμπόδισε αεροπλανοφόρο του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ



Η Ιταλική εφημερίδα La Repubblica αποκαλύπτει ότι το ρωσικό πυραυλικό καταδρομικό Varyag απέκλεισε το κανάλι του Οτράντο για τη διέλευση του στόλου του ΝΑΤΟ που βρίσκεται στο Ιόνιο Πέλαγος!

Το ρωσικό πυραυλικό καταδρομικό Varyag, το οποίο βρίσκεται αυτή τη στιγμή στα ύδατα της Μεσογείου, εμπόδισε την ομάδα κρούσης αεροπλανοφόρου του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ στην Αδριατική Θάλασσα, που σκόπευε να εγκαταλείψει την περιοχή. Αποφασίστηκε να μην επεκταθεί το περιστατικό, καθώς οι εντάσεις μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας ήταν πολύ σοβαρές και ο κίνδυνος άμεσων συγκρούσεων ήταν πολύ μεγάλος. Αυτό αναφέρει η ιταλική έκδοση της «La Repubblica».

«Κανείς δεν το παρατήρησε, αλλά πριν από τρεις εβδομάδες, ο ρωσικός στόλος στην Αδριατική ήταν στα πρόθυρα σύγκρουσης με πλοία του ΝΑΤΟ. Συνέβη στα ιταλικά ύδατα, κατά μήκος της ακτής που βλέπει το Abruzzo και την Απουλία, -αναφέρει η ιταλική έκδοση" La Repubblica "

Σημειώνεται ότι ο ελιγμός του ρωσικού πλοίου είχε σκοπό να εμποδίσει την κίνηση του αμερικανικού αεροπλανοφόρου «Χάρι Τρούμαν», το οποίο τους τελευταίους μήνες έκανε κρουαζιέρες μεταξύ Σικελίας και Αδριατικής. Ο ρωσικός ελιγμός ήταν μια λεπτή πρόκληση για τη ναυτική διοίκηση του ΝΑΤΟ που συνεχίστηκε μετά τις 22 Ιουλίου. Σημειώνεται πάντως ότι το ρωσικό καταδρομικό «Varyag» δεν επέδειξε καμία επιθετικότητα.

Προς το παρόν, δεν υπάρχουν επίσημες δηλώσεις από το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας.