Το 7ο Rafale και δύο «οχιές» βγαίνουν στο Αιγαίο



Στην πρόσφατη συνάντηση που είχε στην Πράγα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος με τον Γάλλο ομόλογό του συζητήθηκε και το θέμα της πιθανής επίσπευσης της παραλαβής και άλλων Rafale.

Το 7ο Rafale είναι έτοιμο να αναχωρήσει για την Ελλάδα. Έχει ήδη βαφτεί με τα ελληνικά χρώματα, έχει τοποθετηθεί το εθνόσημο, πετά με Έλληνες πιλότους και αναμένεται να προσγειωθεί στην 114 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα στο τέλος Σεπτεμβρίου.

Αλλά η άφιξη των νέων Rafale δεν σταματά εδώ, αφού στην πρόσφατη  συνάντηση που είχε  στην Πράγα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος με τον Γάλλο ομόλογό του συζητήθηκε και το θέμα της πιθανής  επίσπευσης της παραλαβής και άλλων Rafale. Από ότι έμαθα δύο από αυτά είναι πολύ πιθανόν να έρθουν στην Ελλάδα τον Οκτώβριο.

Αλλά η προσπάθεια υπεροχής της Πολεμικής μας Αεροπορία δεν τελειώνει με την άφιξη των νέων Rafale. Δύο αναβαθμισμένα σε Viper F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας πρόκειται σε λίγες ημέρες να προσγειωθούν στην 115 Πτέρυγα Μάχης στη Σούδα και να αναλάβουν, αφού πρώτα γίνει η εκπαίδευση των πιλότων, δράση στο Αιγαίο: «Θα είναι έτοιμα για δράση», όπως έλεγε ανώτατος επιτελής. Τα δύο F-16 Viper αναβαθμίστηκαν στην ΕΑΒ, έγιναν σε αυτά οι δοκιμές από Αμερικανούς πιλότους και παραδίδονται «έτοιμα για επιχειρησιακές αποστολές» στην Πολεμική Αεροπορία.