Η τουρκική αντιπολίτευση στην παγίδα του Ερντογάν -Ποιος ελέγχει ποιον και ποιος ο ρόλος του τουρκικού ΣτρατούΤούρκος ειδικός αναφέρει ουσιαστικά την ανάληψη εξουσίας από τον τουρκικό στρατό σε περίπτωση ελληνοτουρκικής κρίσης

Τύμνανα του πολέμου ακούγονται όλο αυτό το διάστημα από την γειτονική Τουρκια κατά της χώρας μας, και σίγουρα δεν είναι τυχαία ή δεν ανήκουν μόνο, σε επιχείρηση κατασυκοφάντησης μας από το καθεστώς Ερντογάν.

Μιλάμε για μεγάλες κυοφορούμενες ανακατατάξεις και συμφέροντα ανάμεσα σ αυτούς που ελέγχουν τον Τούρκο πρόεδρο και την τουρκική αντιπολίτευση, που ακολουθεί πιστά έως τώρα τα σχέδια του σουλτάνου κατά της ελληνικής επικράτειας, με αναφορά σε "δήθεν νησιά που κατέχει προσωρινά ο ελληνικός στρατός".

Από την άλλη οι στρατιωτικοί στην Τουρκία χωρίζονται σε αυτούς που στηρίζουν τον Ερντογάν και είναι έξω, και στους άλλους που είναι στην φυλακή ως "Γκιουλενιστές". Οι εκτός φυλακής δεν έχουν χάσει την εξουσία τους και σε περίπτωση ελληνοτουρκικής κρίσης ενδέχεται να την αποκτήσουν πλήρως, δεδομένων των...πιθανών περιστάσεων μιας πολεμικής σύγκρουσης. 

Διεθνές ινστιτούτο και ειδικός αναλυτής αναφέρουν ότι:  

“Τα κόμματα της αντιπολίτευσης στην Τουρκία δεν πρέπει να πέσουν στην παγίδα του Ερντογάν, ο οποίος δημιουργεί επίτηδες ένταση με την Ελλάδα. Ο Ερντογάν θα κάνει ό,τι είναι δυνατό για να παραμείνει στην εξουσία, φτάνοντας ακόμη και σε μια στρατιωτική σύγκρουση με την Ελλάδα”.

Πρόκειται για μία ακόμη σαφή προειδοποίηση προς την πολιτική ελίτ της γειτονικής χώρας ( εκτός ΑΚΡ), να αλλάξει πλεύση, αφού ο διεθνής παράγοντας δεν ευνοεί τα νεο-οθωμανικά σχέδια, καθώς και οποιαδήποτε αλλαγή στην συνθήκη της Λωζάννης, αφού αυτό θα επέτρεπε σε μια σειρά χωρών ανά τον κόσμο να πράξουν το ίδιο.

Το μήνυμα αφορά τους Κεμαλικούς και λοιπούς πολιτικούς φορείς στην Τουρκία, ώστε να μην γίνουν το “δεκανίκι” του Ερντογάν στο “στραπάτσο” που ετοιμάζει η δύση στην Τουρκία, σε Αιγαίο, Στενά του Βοσπόρου, Κύπρο, και ΝΑ Τουρκία, πρωτίστως για τα δικά της συμφέροντα.

Έπειτα κάποιος θα πρέπει να κυβερνήσει την χώρα όταν εκδιωχθεί από την εξουσία το ΑΚΡ και το καθεστώς του Ερντογάν, το οποίο είναι ικανό ακόμα και να κάνει πόλεμο ( με την Ελλάδα) για να παραμείνει στην εξουσία.

Άρθρο Τούρκου συμβούλου περί ανάληψης εξουσίας από τον στρατό σε περίπτωση στρατιωτικής κρίσης μ την Ελλάδα.

Ο Τούρκος σύμβουλος Gursel Tokmakoglu, ο οποίος είναι γεωπολιτικός αναλυτής, ιδιοκτήτης της ιστοσελίδας politikmerkez.com, ειδικός σε θέματα εσωτερικής και εξωτερικής ασφαλείας, πληροφοριών κα, στην ιστοσελίδα του σε κοινωνικό δίκτυο ανέφερε σε σχέση με μια πιθανή σοβαρή κρίση με την Ελλάδα:

“Το θέμα μου εδώ ( για μια κρίση με την Ελλάδα) είναι το εξής: Η πολιτική ελίτ συνήθως κατέχει την εξουσία.
Τουλάχιστον στην ειρήνη αυτό συμβαίνει, σε περιόδους όμως έντασης και πολέμου η κατάσταση…..αλλάζει.

Μερικές φορές η ένταση γίνεται τέτοια που η πολιτική ισχύς κατανέμεται προς τα κάτω ( τουρκικός στρατός).
Σκεφτείτε το, υπάρχουν αντιαεροπορικά όπλα σε νησιά όπως η Λήμνη, η Χίος και η Σάμος, τα οποία θα έπρεπε να είναι ήδη άοπλα και χωρίς στρατιώτες.

Εκεί έχουμε το εξής σενάριο, ένα ραντάρ ελληνικού αντιαρεπορικού συστήματος “κλειδώνει” ένα τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος ή το παρακολουθεί, αυτό το τουρκικό πολεμικό αεροσκάφος….μπορεί να κάνει ό,τι χρειάζεται χωρίς αναμονή.

Εάν τέτοια ζητήματα δεν επιλυθούν αμοιβαία και αγνοηθούν διεθνείς συμφωνίες, όπως έκανε η Ελλάδα, μπορεί να προκύψει μια ανεπιθύμητη κατάσταση.

Η σημερινή Κυβέρνηση στην Ελλάδα ενεργεί με πλήρη ανευθυνότητα. Για να το θέσω συγκεκριμένα, εάν η Ελλάδα σχεδιάζει να αυξήσει την ΑΟΖ στα 12 NM (που είναι αιτία πολέμου, Casus Belli για την Τουρκία) αγνοώντας τα πάντα,  δεν υπάρχει καμία διέξοδος!

Οι ΗΠΑ από την άλλη πλευρά δείχνουν ξεκάθαρα ότι θέλουν να συνεχίσουν τις πολιτικές τους προς το δικό τους συμφέρον φέρνοντας μαζί το Ισραήλ και την Ελλάδα (και την ελληνοκυπριακή πλευρά) στην περιοχή της Μεσογείου με στόχο την Τουρκία.

Αν πάμε ένα βήμα παραπέρα, οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορεί να επιχειρήσουν το είδος της προσπάθειας που θα ενθαρρύνει ακόμη και μια ελληνοτουρκική σύγκρουση. Τα σημάδια προς αυτή την κατεύθυνση δεν είναι θετικά”, καταλήγει μεταξύ πολλών άλλων ο ίδιος.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα οι Ελληνοτουρκικές σχέσεις έχουν "χτυπήσει κόκκινο" , με τον Ερντογάν και τα εξαπτέρυγά του να συντηρούν κλίμα παρατεταμένης έντασης.

Παράλληλα Τούρκοι Υπουργοί, κρατικοί αξιωματούχοι και ΜΜΕ της γείτονας χώρας, έχουν αναδειθεί σε ένα  κρεσέντο απειλών κατά της εθνικής κυριαρχίας μας στα νησιά του Αιγαίου, αξιώνοντας την αποστρατικοποίησή τους, διαφορετικά θα επέμβουν.

Η περιοχή που έχουν στοχοποιήσει οι Τούρκοι είανι κατά κύριο λόγο το Αιγαίο, το οποίο αφορά ταυτόχρονα κρίσιμη περιοχή για τα συμφέροντα της δύσης, τόσο αναφορικά με την μεταφορά στρατευμάτων-οπλικών συστημάτων και πυρομαχικών προς τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και την Ουκρανία, όσο και του φυσικού αερίου από χώρες της Β.Αφρικής -Μ.Ανατολής προς Αλεξανδρούπολη και εκείθεν προς τις Ευρωπαϊκές χώρες.

Οποιαδήποτε τουρκική επιθετική κίνηση θα αντιμετωπιστεί από τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις που θα έχουν ίσως για πρώτη φορά την αμέριστη βοήθεια ΗΠΑ-ΕΕ, και αυτό λέει πολλά για τι μέλει γενέσθαι.

loading...