Τουρκική ”επίθεση” σε αμερικανοεβραϊκή οργάνωση: ”Θέλουν να παρακάμψουν τα Στενά & αναβαθμίζουν την Αλεξ/πολη-Μας θέλουν εκτός ΝΑΤΟ”



Επίθεση στην αμερικανοεβραϊκή ογάνωση JINSA έκαναν οι Τούρκοι, επειδή πήρε ξεκάθαρα το μέρος του ελληνισμού.

Τι αναφέρουν οι Τούρκοι:

”Jonathan Ruhe: Η Τουρκία έχει χάσει τον παραδοσιακό της ρόλο στο ΝΑΤΟ, η Αλεξανδρούπολη είναι μια καλή εναλλακτική.

Εκφράζοντας ότι η Τουρκία έχει απομακρυνθεί από τον παραδοσιακό της ρόλο «να είναι το μάτι του ΝΑΤΟ στα ανατολικά», τέθηκε στο προσκήνιο η άποψη «ότι η ελληνική πόλη της Αλεξανδρούπολης είναι εναλλακτική της Τουρκίας για το ΝΑΤΟ».

Ενεργώντας από κοινού με την Ουάσιγκτον στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε αμερικανική βάση. Η Αθήνα, που έδωσε το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης στους Αμερικανούς και ενέκρινε το άνοιγμα βάσεων αέρος-στεριάς-θαλάσσης εκεί, εθεάθη πρόσφατα να μεταφέρει αμερικανικά θωρηκτά στα αποστρατικοποιημένα νησιά Λέσβο και Σάμο.

Εκτιμήσεις για τα πρόσφατα γεγονότα έκανε ο Διευθυντής Εξωτερικής Πολιτικής του Εβραϊκού Ινστιτούτου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (JINSA).

«Η Αλεξανδρούπολη βρίσκεται σε καλή θέση όπου οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ μπορούν να αναπτυχθούν γρήγορα στα Βαλκάνια και τη Μαύρη Θάλασσα για να αντιμετωπίσουν την αυξανόμενη στρατιωτική και πολιτική παρουσία της Ρωσίας στην περιοχή», είπε ο Ruhe, προσθέτοντας ότι η Αλεξανδρούπολη θα μπορούσε να είναι μια εναλλακτική λύση αντί της Τουρκίας για το ΝΑΤΟ:

“Υπό τον Ερντογάν, η Τουρκία έχει απομακρυνθεί από τον παραδοσιακό ρόλο του ΝΑΤΟ ως “έμπιστη άγκυρα” στα νοτιοανατολικά ενάντια στη Ρωσία και άλλες απειλές. Η Αλεξανδρούπολη μπορεί επομένως να είναι εναλλακτική στην Τουρκία για τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ στην περιοχή επειδή παρακάμπτει τα Τουρκικά Στενά.”

Τονίζοντας τη σημασία των υφιστάμενων γεωγραφικών χαρακτηριστικών της πόλης της Αλεξανδρούπολης, ο Ruhe είπε ότι με την επένδυση που έγινε εδώ, έχει μια τοποθεσία που μπορεί να γίνει σημαντική πόλη για το εμπόριο ενέργειας.

Ο Ρούε είπε επίσης ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να υποστηρίξουν εκ νέου το έργο EastMed.”