Τα ευάλωτα σημεία του φράχτη στον Έβρο που ενισχύει η ΕλλάδαΟ υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος βρέθηκε στον Έβρο και αναφέρθηκε στα σημεία που η Ελλάδα χρειάζεται να θωρακίσει απέναντι στη λαθρομετανάστευση.

Ελληνοτουρκικά: Η Τουρκία εξακολουθεί να «σπρώχνει» παράνομους μετανάστες προς την Ελλάδα, με τη χώρα μας να βρίσκεται σε «κόκκινο συναγερμό» για τους μετανάστες που ξέφυγαν από τα ηλεκτρονικά μάτια.

Μέσα από το Sportime είχατε διαβάσει πως με τις «ευλογίες» της Τουρκίας οι ροές μεταναστών αυξήθηκαν κατακόρυφα μέσα στο καλοκαίρι.

Επί 23 ημέρες λοιπόν οι 22 άνδρες, 9 γυναίκες και 7 παιδιά δεν είχαν γίνει αντιληπτοί από το ηλεκτρονικό σύστημα επιτήρησης της ελληνικής αστυνομίας, παρότι για αυτό έχουν δαπανηθεί είκοσι εκατομμύρια ευρώ!

Έτσι, όπως είναι λογικό η συγκεκριμένη εξέλιξη σήμανε συναγερμό όχι μόνο στο Υπ. Προστασίας του Πολίτη αλλά και στην Αμερικανική Πρεσβεία . Ας μην ξεχνάμε πως το αμερικανικό ενδιαφέρον είναι μεγάλο, λόγω της σημασίας που έχει το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης για τα συμφέροντα των ΗΠΑ.

Γι αυτό ακριβώς η χώρα μας έχει εκπονήσει σχέδιο ενίσχυσης του φράχτη στο Έβρο, συνολικού μήκους 140 χιλιόμετρων, εκ των οποίων  τα 80 από αυτά έχουν προγραμματιστεί να γίνουν άμεσα. Παράλληλα έχει ήδη ολοκληρωθεί το έργο ηλεκτροδότησης, με σκοπό τον καλύτερο φωτισμό τη νύχτα, αλλά και την τοποθέτηση θερμικών καμερών. Επιπλέον αναμένονται νέες προσλήψεις συνοριοφυλάκων, ενώ εντολή της κυβέρνησης είναι οι περιπολίες της ΕΛ.ΑΣ. και του ελληνικού στρατού (με τη χρήση drones) να είναι συνεχείς.

Ελληνοτουρκικά: Τι είπε ο Τάκης Θεοδωρικάκος για το σχέδιο «Ακρίτας» και την ενίσχυση του φράχτη
Έτσι ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος βρέθηκε σήμερα (Τρίτη 6/9) στον Έβρο από όπου και επεσήμανε τα σημεία που ο φράχτης του Έβρου χρειάζεται ενίσχυση.

«Έχουμε ήδη θέσει σε εφαρμογή το σχέδιο “Ακρίτας”. Ένα σχέδιο θωράκισης των συνόρων μας, ένα σχέδιο σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου και σεβασμού της ανθρώπινης ζωής.

Το Σχέδιο “Ακρίτας” περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την επέκταση του φράχτη κατά μήκος όλων τον Ελληνοτουρκικών συνόρων στον Έβρο, την ενδυνάμωση του προσωπικού μας με 250 νέες προσλήψεις συνοριοφυλάκων και την ενίσχυση και αναβάθμιση των ηλεκτρονικών μέσων επιτήρησης. Ήδη εγκαθιστούμε σήμερα εδώ 5 νέα οχήματα που διευρύνουν την αποτρεπτική  δυνατότητά  μας.

Με το σχέδιο «Ακρίτας» εκπέμπουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα εθνικής αποφασιστικότητας: Απέναντι σε όσους, επενδύοντας στον ανθρώπινο πόνο, επιχειρούν να προωθήσουν κρυφές και αλλότριες επιδιώξεις. Και απέναντι σε όσους, εργαλειοποιώντας το μεταναστευτικό, επιχειρούν να εκβιάσουν την ίδια την Ευρώπη.

Όλοι οι Έλληνες παραμένουμε ενωμένοι και προσηλωμένοι στον σεβασμό των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, των διεθνών μας υποχρεώσεων, αλλά και της ίδιας της ανθρώπινης ζωής», είπε μεταξύ άλλων ο Υπουργός.

loading...